Bakan Kirişci: Çiftçiye destek ödemeleri bugün hesaplara yatacak;

Bakan Kirişci: Çiftçiye destek ödemeleri bugün hesaplara yatacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 13 milyar 836 milyon 6 bin 715 TL tarımsal destek ödemelerini, 2 milyon 520 bin çiftçinin hesabına bugün aktarılmaya başlandığını duyurdu....

ŞANLIURFA- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi,  Diyarbakır AFAD Koordinasyon Merkezi'nde tarımsal destek ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Kirişçi, 13 milyar 836 milyon 6 bin 775 liralık destek ödemesinin bugün hesaplara yatırılmaya başlandığını kaydetti.

Bakan Kirişçi, sahipsiz hayvanlar için 50 bin ton mama dağıtımını AFAD ile koordineli bir şekilde yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Depremde zarar gören işletme ve hayvanların tespitini yapıyoruz. Depremde telef olan büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve arılı kovan bedelsiz olarak temin edilecektir. 11 ilde 1 buçuk milyon kovan için acil şeker ihtiyacını karşılayacağız.”

ÇKS GÜNCELLEME SÜRESİNİ 8 MAYIS'A KADAR UZATTIK

Çiftçi kayıt sisteminin(ÇKS) süresini 8 Mayıs’a kadar uzattıklarını ifade eden Kirişçi, şunları kaydetti:

“Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları için son başvuru 8 Mayıs, toprak analiz desteği için 31 Mart, yağlı tohumlu bitkiler için fark ödeme desteğini 2 Mayıs olarak uzattık.

ÇKS başvurusunu yapıp vefat edenlerin mazot ve gübre destek ödemesini mirasçılarına nakit olarak yapacağız. Toprak mahsulleri ofisi afet bölgesinde hububat ve baklagiller alımlarında kota ve cins ayrımı yapmadan alımını sürdürecek”.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum