Uygun fiyatlı kırmızı et ancak 2-3 sonra;

Uygun fiyatlı kırmızı et ancak 2-3 sonra

Enflasyon ve hayat pahalılığı ile kırmızı et birçok haneye girmez oldu. Kırmızı et yemek bazıları için artık hayal. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği, uygun fiyatlı kırmızı etin ne zaman ulaşılabilir olacağını duyurdu: 2-3 sene sonra…...

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan'la bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜSEDAD’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, '2015'ten itibaren kontrolsüz hayvan ithalatının üreticinin zarar etmesine ve gelinen noktada küçük aile işletmeleri azalmasına yol açtığı' belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Bu insanlar bir daha üretime geri dönmek istemiyorlar. Bunun bir ispatı; 2009 yılında dahi, doğu illerimizden batıya et gönderilirken şimdi doğuda üretim o denli azaldı ki gelinen noktada doğu illerimize et yolluyoruz.” 

Derneğin açıklamasında et fiyatlarının enflasyon oranında devam edeceğine dikkat çekilerek, “Bundan sonra et fiyatları enflasyon oranında artmaya devam eder. Kimse bu denklemin önünde duramaz. En iyi şartlarda 2-3 yıl içinde arz talep dengelenir ve alım gücüne göre daha uygun fiyattan et yeriz. O zamana kadar et cep yakmaya devam eder” ifadeleri kullanıldı. 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum