Şanlıurfalı aile 14 yaşındaki kızını 100 bin liraya sattı;

Şanlıurfalı aile 14 yaşındaki kızını 100 bin liraya sattı

14 yaşındaki Berfin İpkin'i 100 bin liraya satmakla suçlanan ve çocuğun kaçırıldığı yalanını ortaya atan Şanlıurfalı aile, İstanbul Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı....

Berfin İpkin'in annesi Songül İpkin, kızının Şanlıurfa'dan kuzeni Cuma Gezer tarafından kaçırıldığını iddia ederek bir televizyon programına çıktı. Ancak canlı yayında sunulan belgeler, çocuğun bir aileye gelin olarak başlık parası karşılığında satıldığını ortaya çıkardı. Bu skandal olay, ülke gündemine bomba gibi düştü ve halkın tepkisini çekti.

İstanbul Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, canlı yayındaki çocuk gelin skandalının ardından stüdyoya gelerek Songül İpkin'i, satış işlemine aracılık ettiği iddia edilen Ali Öztürk'ü ve Cuma'nın amcası olduğu belirtilen Turgut'u gözaltına aldı.

Çocuklarını okula göndermek yerine onları satan aile ve skandala karışan diğer kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Ancak şu an için 100 bin lira karşılığında satılan Berfin İpkin ve Cuma'nın nerede oldukları hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Emniyet güçleri, konuyla ilgili olarak detaylı bir soruşturma başlatmış durumda.

 

NE OLMUŞTU?

Esra Erol'da programına Urfa'dan katılan anne Songül, 14 yaşındaki kızının Cuma isimli biri tarafından kaçırıldığını söyleyerek yardım istedi. Yayına katılan Cuma'nın amcası, Songül ve eşinin kızları Berfin'i 100 bin TL başlık parası karşılığı sattığını söyledi. İki aile arasında arabuluculuk yapan Ali Bey, canlı yayında yaptığı açıklamada "İki aile birbirine düşman olmuştu ben onları bir araya getirdim. Bana Berfin'in 18 yaşından büyük olduğunu söylemişlerdi gerçek yaşını yayında öğrendim. Berfin'in ailesine barışma karşılığında 98 bin TL yatırdık" dedi. Ailelerin barıştırılma görüntüsü ve Berfin'in ailesine atılan 98 bin TL'lik başlık parasının dekontu da yayınlandı.

 

SKANDALI KANITLAYAN BELGE

Canlı yayında yayınlanan bir belgede Berfin'in babası Ahmet İlkin'in bir kağıda "Ben Ahmet İlkin, kızım Berfin İlkim 2010 doğumludur. Severek birisine kaçmıştır. Ben davacı değilim. Kızıma karşı ve severek kaçtığı Cuma Gezer ile ailesine hiçbir şekilde düşmanlığım yoktur. İsterlerse buyursunlar gelsinler, elimi öpüp barışabilirler" yazarak imza attığı da ortaya çıktı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum