Naci Görür'den yeni deprem açıklaması: Zamanla azalacak!;

Naci Görür'den yeni deprem açıklaması: Zamanla azalacak!

Prof. Dr. Naci Görür "Arkadaşlar, sizinle kısa bir dertleşme yapacağım" diyerek yaşanmaya devam eden artçı depremlerle ilgili "Bunların zamanla hem büyüklüklerinin hem de sıklıklarının azalacağını düşünüyorum. Lütfen çok telaş etmeyin" dedi....

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni açıklamalar geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı açıklamalar sıkça takip edilen bilim insanı Prof. Dr. Görür'den yüreklere su serpen açıklama geldi.

Farklı illerde yaşanan artçı depremler nedeniyle tedirginlik hissedenlere seslenen Prof. Dr. Görür "Arkadaşlar, sizinle kısa bir dertleşme yapacağım. Doğu Anadolu ve Ölü Deniz Fayları üzerinde büyük depremler oldu. Çok büyük stres ( enerji) açığa çıktı ve önemli bir kısmı da çevredeki faylara transfer edildi. Bu nedenle bölgede büyük bir alanda fayların stres alanlarında değişiklikler meydana geldi ve depremler olmaya başladı. Bunların zamanla hem büyüklüklerinin hem de sıklıklarının azalacağını düşünüyorum. Lütfen çok telaş etmeyin ve fısıltı gazetesi ile yayılan yalan yanlış deprem haberlerine inanmayın. Sevgiyle" dedi.

Maraş merkezli depremlerin ardından ortaya atılan yanlış bilgiler Şanlıurfa'da da zaman zaman tedirginliğe yol açarken Şanlıurfa Valiliği de vatandaşların resmi kurumlar dışında kimseye itibar edilmemesi hususunda tekraren uyarılar yapıyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum