Depremden etkilenen Şanlıurfa’da okullar yeniden açıldı;

Depremden etkilenen Şanlıurfa’da okullar yeniden açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da eğitim öğretim süreci yeniden başladı....

ŞANLIURFA -6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş yaşanan iki büyük depremden etkilenen Şanlıurfa'daki okullarda tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrenciler için bugün ders zili çaldı.

Haliliye İlçesindeki Yunus Emre Borsa İstanbul İlkokulunda, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Ayhan burada yaptığı konuşmada, deprem nedeniyle herkesin büyük acılar yaşadığını ve toplum olarak yara alındığını söyledi.

Şanlıurfa’da 2 bin 58 okulu gözden geçirerek eğitimde hiçbir olumsuzluk olmayan bin 965 okulumuzun bugün kapılarını öğrencilere açtıklarını dile getiren Vali Ayhan, “Şanlıurfa’nın çocukları öğretmenleriyle okullarıyla buluştu. Depremden sonra tatil edilen 11 il içinde okulların açıldığı ilk il olduğu içinde şehir hüzünlü ama umutlu bir şekilde bu güzel güne heyecanla hep birlikte başlamış olduk. Yine birebirimize kenetleneceğiz güzel günlerimizi hep birlikte inşa edeceğiz ama bu sıkıntıları bu musibetleri de asla unutmayacağız. Birliğimizi beraberliğimizi her daim devam ettireceğiz. Her birimizin depremin üzerimizde yaratığı etkiyi yok etmek istiyoruz. Ama bunu da oturduğumuz yerden içimize kapanarak yapamayacağımızın mümkün olmadığına inanıyoruz" dedi.

Bakanlığımız bazı illerde 1,13,27 Mart’ta kadar bir takvim belirledi. Bizde 1 Mart’ta açmak için hep birlikte bütün teknik elemanlarımızla birlikte, okul müdürlerimizle birlikte 2 bin 58 okulumuzu gözden geçirdik ve eğitimde hiçbir olumsuzluk olmayan bizi kaygılandırmayan bin 965 okulumuzun bugün kapılarını evlatlarımızın neşesine açmış olduk” dedi.

 

VALİ AYHAN: BİRBİRİMİZE KENETLENEREK GÜZEL GÜNLERİMİZİ İNŞA EDECEĞİZ

Toparlanmak ve eski günlere dönmek için ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını kaydeden Vali Ayhan, “Elbet üzüleceğiz hüznümüzü yaşayacağız ama ayakta durmak için yola devam etmek için mücadele etmemiz lazım.  Bizler tarih boyunca nice zorluğun altından inancımızla, gücümüzle, birliğimizle çıkmış muteber bir milletiz. Yine birbirimize kenetlenerek güzel günlerimizi inşa edeceğiz. Gücümüzü asla unutmayalım. Toparlanmak ve eskisinden de sağlam bir şekilde yeniden ayağa kalkmak için hepimiz elimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız” dedi.

 

“ŞİMDİ KAHRAMANLIK SIRASI ÖĞRETMENLERDE”

Deprem en başta öğrencilerin normale dönmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Vali Ayhan, "Şimdi kahramanlık sırası kıymetli öğretmenlerimizde. Sizler bu milletin geleceğini oluşturan birer sanatçısınız. Sanatınızı konuşturma sırası sizde. Deprem sürecinde bütün kurumlarımız, bütün ekiplerimiz sahada özveriyle çalıştılar. Bina enkazlarımızı şükürler olsun kaldırdık. Sıra, depremin yarattığı duygusal çöküntüleri toparlamaya geldi. Geçtiğimiz senelerde pandemi sebebiyle okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından uzak kalan bu yavrularımızı şimdi bir de deprem ayırmamalı. Çünkü en başta evlatlarımızın normale dönmesi önemli" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, Vali Ayhan ve beraberindekilerin ders zilini çalmasıyla sınıflarına geçti.

Uzun bir aradan sonra okullarına ve arkadaşlarına kavuşan öğrenciler mutlu olduklarını söyledi. Velilerin büyük bir kısmı da okulların açılmasının doğru bir adım olduğunu ifade etti.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum