Şanlıurfa’da şeker fasulyesinin ilk defa ekimi yapıldı;

Şanlıurfa’da şeker fasulyesinin ilk defa ekimi yapıldı

Şanlıurfa’da ilk defa ekimi yapılan şeker fasulyesi tarlasını ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, devletin hibe ve destekleri sayesinde Şanlıurfa’da daha kaliteli ve verimli ürün alınacağını söyledi....

Şanlıurfa’da ‘İspir fasulyesi’ olarak da bilinen şeker fasulyesinin ilk defa ekimi bu yıl yapıldı.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Hilvan ilçesine bağlı kırsal Aslanlı Mahallesinde 90 dekar alana şeker fasulyesi ekilen tarlayı ziyaret etti.

Aksoy, çiftçi Mehmet Murat Çelebi’nin ayçiçeği ve fasulye tarlasında incelemelerde bulunarak, şeker fasulyesinin Şanlıurfa’da ilk defa ekildiği bilgisini verdi.

Şeker fasulyesini ‘İspir fasulyesi’ olarak da bilindiğini belirten Aksoy, "Bu fasulye açık tarla yetiştiriciliğine uygun sırık tipi fasulye çeşididir. Kılçıksız bir yapıya sahiptir. Diğer fasulyelere göre görünüşü daha yuvarlak ve küçük. Erken pişen, suda hemen şişen ve piştiğinde kabuk atan bir fasulye cinsidir" ifadelerini kullandı.

Mehmet Aksoy, fasulyenin içeriğinde tiamin, B1 vitamini, folatlar yanında riboflavin ve niasin gibi yararlı içerikler bulunduğunu kaydetti.

Müdür Aksoy, Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında devletin hibe ve destekleri sayesinde Şanlıurfa’da daha kaliteli ve verimli ürün alınacağını dile getirdi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum