Kiralık ev arayanlar dikkat: Emlak sitelerinde kapora tuzağı;

Kiralık ev arayanlar dikkat: Emlak sitelerinde kapora tuzağı

Türkiye, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen felaketin yaralarını sarmaya çalışırken deprem dinlemeyen dolandırıcılar durumu fırsat bildi. Başkalarına ait evlerin fotoğraflarını kullanarak sahte “kiralık ev" ilanları veren dolandırıcılar, ev aramaktan yorulan depremzedelerin "bunu kaçırmayayım" endişesini fırsata çeviriyor. Kapora adı altında depremzededen para alan dolandırıcılar ortadan kayboluyor. Şanlıurfa’da uzun yıllardır emlakçılık yapan Halil Hancıoğlu, depremzedelerin dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için uyarılarda bulundu....

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Ülkenin dört bir yanından yardımsever vatandaşlar felaket sonrası depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilebilmesi için seferber oldu. Maalesef her kriz anında ortaya çıkan dolandırıcılar da yine iş başındaydı.

Devletin kiracı ve ev sahiplerine 15 bin lira taşınma yardımı, mal sahiplerine 5 bin lira, kiracı olanlara 3 bin lira kira yardımı bulunuyor. Evleri hasar gören depremzedeler sağlam kiralık dairelere geçmeye çalışıyor. Bu da son zamanlarda e-ilan siteleri üzerinden dolandırıcılık olaylarının yeniden artmasına neden oldu.

Özellikle uygun fiyatlarla verilen ilanlar depremzedelerin ilgisini çekiyor ve daha evi görmeden "fırsat kaçmasın" diye para gönderenler oluyor. Ancak fırsat olarak gördükleri kiralık ev bir dolandırıcı tuzağı da olabiliyor.

Şanlıurfa’da uzun yıllardır emlak sektöründe yer alan Kaytan Emlak’ın sahibi Halil Hancıoğlu, kiralık ev bulmada yaşanan sıkıntının, e-ilan siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılıkları son süreçte daha da artırdığını ve bu konuda depremzedelerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Ajans Urfa’ya konuşan Hancıoğlu, kiralık ev arayan depremzedelere, evin ilana çıkan kişiye ait olduğunu teyit etmeden kapora gönderilmemesi uyarısında bulundu.

HANCIOĞLU: EV KİRALAMADAN ÖNCE EV SAHİBİYLE OTURUN

Son dönemde sahte ev ilanı paylaşan dolandırıcıların ortaya çıktığını belirten Hancıoğlu,

“Bunlara itibar etmemek gerekir. Öncelikle derneğe ve odaya üye emlakçılara gidilmesi gerekir. Kimseye evi görmeden kapora vermeyin. Bu çok yanlış bir şey. Ev ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar ucuz olursa olsun, evi görmeniz lazım. Kolonlarında, kirişlerinde bir şey var mı? Gerçekten o emlakçı da mı ev diye kontrol etmeniz lazım. Gerekirse ev sahibiyle oturmanız lazım” dedi.

 

“FİYAT ARTIRMAK YERİNE BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLMAMIZ LAZIM”

“Fahiş fiyat uygulayan ev sahiplerinin anahtarlarını teslim ettik” diyen Hancıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Maalesef fırsatçılar yine iş başındalar. Biz zaten 6 Şubat’tan sonra bütün ev sahiplerine bir gönderi yayımladık. Fahiş fiyat uygulayan ev sahiplerinin anahtarlarını teslim ettik. Bu durumda fiyat arttırmak yerine birbirimize yardımcı olmamız lazım. Biz de Kaytan Emlak olarak depremzedelerden yüzde 50 komisyon alıyoruz. Gönül isterdi ki onu da almayalım ama bu da bizim geçim kaynağımız. Ben inanıyorum bunu kısa sürede atlatacağız“.

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum