Bıçakçı Mahallesi bıçak sırtında olduğunu düşünüyor;

Bıçakçı Mahallesi bıçak sırtında olduğunu düşünüyor

Eyyübiye ilçesine bağlı Bıçakçı Mahallesi sakinleri, depremden dolayı hasarlı olan evler nedeniyle endişe içinde. Eski yapıların bulunduğu ve birbirine çok yakın olan hasarlı evler tehlikeye davetiye çıkarıyor. Bölge halkı oluşabilecek tehlike ihtimaline karşı yetkili birimlerden destek talep etti....

EYYÜBİYE –Şanlıurfa’da birçok mahallede olduğu gibi merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Bıçakçı Mahallesi de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden nasibini aldı.

Bıçakçı Mahallesinde bulunan tarihi sokaklar ve evlerdeki çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor. Korku içinde yaşayan vatandaşlar olası bir depremde evlerin üstlerine yıkılmasından endişe duyuyor. Mahalle sakinleri, yetkili birimlerin mahalledeki evlerle ilgili çalışma yapmalarını istiyor. Mahalleli gerekirse konteynerde yaşayabileceklerini söyledi.


TURHAN: EVDEN ÇIKARKEN KORKARAK ÇIKIYORUZ, HER AN EVLER BAŞIMIZA YIKILABİLİR

Deprem nedeniyle evinin sağı solu ve önündeki diğer evlerin ağır hasar gördüğünü ve endişe içinde evlerinde yaşadıklarını belirten Bıçakçı Mahallesi sakinlerinden Halil Turhan, şunları söyledi:

“Benim evim az hasarlı tespit edildiği için çocuklarımla oturmaktan korkuyoruz. Bir deprem olsa evimizin etrafındaki hasarlı evler üstümüze yıkılacak. Evler mühürlenmiş zaten. Devlet yetkililerimizin bize bir an önce destek sağlaması gerekiyor. Evimizde oturmaktan gerçekten korkuyoruz. Bizim mahallede çok hasarlı ev var. Örneğin 100 metre alan içinde olan evlerden 8-10 ev mühürlü. Mahallede yerler çökmüş, tuvaletlerin yeri kaymış.

Evden çıkarken korkarak çıkıyoruz. Her an evler başımıza yıkılabilir. Duvarlarda oluşan çatlaklar gözle belirgin olarak gözükmekte. Evimizin damı da çok tehlikeli bir vaziyette. Bizler gerçekten endişe ve kuşku içindeyiz. Çocuklar, torunlar, aileler var. Akşam yatarken rahat yatamıyoruz, korku var içimizde. Konteyner verilse bile razı oluruz çünkü sağımız solumuz tehlikeli durumda. Bizim mahallede evler tek katlıdır. Yüzyılladır bu evler var. Buranın geçmişi çok eski. Buraya gelen ustalar, bu alanın altının boş olduğunu söylüyor”. 

BİHA / ÖZEL HABER

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum