Başkan Yetim’den ‘Rezerv Lig’ açıklaması!;

Başkan Yetim’den ‘Rezerv Lig’ açıklaması!

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Şanlıurfaspor’un Kulüp Başkanı Emin Yetim, Rezerv Lig uygulamasının hem rekabet kurallarına aykırı olduğunu hem de Türk furboluna zarar vereceğini belirtti. Yetim, “TFF 3. Lig'de Rezerv Lig'e karşıyız ve reddediyoruz” dedi....

Süper Lig'de mücadele eden kulüplerden bazılarının Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Rezerv Lig kurulması talebinden bulunmasına 2. ve 3. Lig kulüplerinden tepki geldi.

18 Süper Lig ekibinin 12'si rezerv lige karşı çıkarken, 6 ekip bu ligin kurulmasını ve takımlarının 3. Lig'de mücadele etmesini talep ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Rezerv Lig ile ilgili olarak komisyon kurulmasına karar verdi.

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim’de uygulamaya karşı olanlardan. Rezerv Lig kararıyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Yetim, Süper Lig takımları tarafından TFF 3. Lig’e kurulmak istenen Rezerv Lig uygulamasının hem rekabet kurallarına aykırı olduğunu hem de Türk futboluna zarar vereceğini belirtti.

YETİM: BU UYGULAMAYI FUTBOL CAMİASININ GELECEĞİ ADINA KABUL ETMİYORUZ

“TFF 3. Lig'de Rezerv Lig'e karşıyız ve reddediyoruz” diyen Başkan Yetim, şunları kaydetti:

“TFF 3. Lig'e bazı Süper Lig takımları tarafından kurulmak istenen Rezerv Lig, rekabet kurallarına aykırı bir uygulamadır. Bu uygulama bizlerin de dahil olduğu 2. ve 3. lig takımlarının önünü kesecek, futbol camiasına büyük zarar verecektir. Lige yükselmenin prosedürü belliyken bu uygulamayı futbol camiasının geleceği adına kabul etmiyoruz.”

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum