Urfa'da bina çöktü - EK;

Urfa'da bina çöktü - EK

Haliliye'de depremde hasar gördüğü belirtilen bina çöktü. Enkaz altında kalanlara ilişkin bilgi bulunmuyor. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları yapılıyor....

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan Novada Park alışveriş merkezi civarında yer alan bir bina çöktü.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulansın yanı sıra polis ekibi sevk edildi.

Çöken binanın depremde hasar gördüğü ve daha önce boşaltıldığı belirtiliyor. 7 katlı binanın önünde park halindeki araçlar da hasar gördü.

 

Enkaz altında kalanlara ilişkin şu anda bilgi bulunmuyor.

 

Binanın CHP Şanlıurfa İl Başkanlığının da olduğu bina belirtildi. CHP'li Ronayi Paydaş, binadan partinin il başkanlığından kimse olmadığını kaydetti. Paydaş, paylaşımında şunları kaydetti:

"CHP Şanlıurfa Başkanlığımızın bulunduğu bina Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar gördüğünden dolayı tüm bina ilk günden boşaltıldı. Az önce aldığımız habere göre bina çökmüş durumda. Binada CHP İl Örgütünden kimse yoktu. Temennimiz Başka kimselerin de olmaması".


VALİ AYHAN'DAN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, binanın çökmesinin ardından arama kurtarma çalışmalarına başlandığını bildirdi. Ayhan, sosyal medya hebasından yaptığı bilgilendirmede, şu ifadeleri kullandı:

"Haliliye ilçemizde Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlanmış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir". 


ÇÖKME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA 

Binanın çökme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera kaydında saat 15.45'te binanın çöktüğü ve etrafı toz bulutunun kapladığı görülüyor. Çökme esnasında binanın önündeki yolda araçların beklediği ve insanların kaçıştığı görülüyor. 

 

VALİ AYHAN OLAY YERİNDE

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve diğer yetkililer arama kurtarma çalışmalarını takip ediyor.

 

VALİLİKTEN UYARI

Şanlıurfa Valiliği’nden uyarı yapıldı. Valiliğin uyarısında şu ifadeler kullanıldı:

 

“Değerli vatandaşlarımız; LÜTFEN yüksek riskli, ağır hasarlı ve eski yapılara girmeyiniz. Bu binalardan uzak durunuz.”


BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum