YSK deprem bölgesinde incelemelerini tamamladı;

YSK deprem bölgesinde incelemelerini tamamladı

YSK’nın deprem bölgesine gönderdiği heyet Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ili dolaşarak, incelemelerini tamamladı. Heyet “Seçimin yapılmasının önünde bir engel yok” ifadesini kullandı....

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), deprem bölgesine gönderdiği heyet incelemelerini tamamladı ve "Seçimin yapılmasının önünde bir engel yok” dedi. Buna paralel olarak hazırlıklar da başladı. Deprem nedeniyle ilini terk etmiş vatandaşın oyunu rahat bir şekilde kullanmasının sağlanması öncelikler arasına alındı.

SEÇİM YAPILABİLİR

YSK, şehirleri adeta yok eden, binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinin etkilerini yerinde incelemek için bir heyet oluşturdu. Heyet geçen günlerde depremden zarar gören 11 il ile 62 ilçede tek tek incelemelerde bulundu. Oy kullanılacak binalar, sandık ve oy kabinlerinin, mühürlerin durumuna kadar her ayrıntıya bakıldı. Çadır ve konteyner kentlere nasıl sandık kurulabileceğine dair planlamalar öngörüldü. Sabah'ta yer alan habere göre; çalışmalarını tamamlayan heyetin ön izlenimlerini aktardığı ve YSK'ya "Seçimin yapılmasının önünde bir engel olmadığı" yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum