Şanlıurfa'da otomobil fiyatına güvercin satılıyor;

Şanlıurfa'da otomobil fiyatına güvercin satılıyor

Kuşçuluğun tutku haline geldiği Şanlıurfa'da, otomobil fiyatını güvercin satılıyor. Artan maliyetler ve kuşçuluğun daha da popülerleşmesiyle artan kuş fiyatları ağızları açık bırakıyor. Dünyanın en gözde kuşlarının bulunduğu kentte güvercinler cinsine göre fiyatları 250 TL ile 600 bin TL arasında alıcı buluyor....

Güvercin besleme alışkanlığı ve sevgisinin yaygın olduğu kentte, kimi vatandaşlar, evlerinin damına yaptıkları kümeslerde 200- 400 arası güvercin besliyor.

ELLERİYLE GÜVERCİNLERİ BESLİYOR

Elleriyle güvercinleri besleyen 5 çocuk babası Halil Kaçak, (37) çocukluğundan beri büyük bir tutkuyla güvercin beslediğini belirterek, güvercinler cinsine göre fiyatları 250 TL İLE 600 bin TL arasında alıcı bulduğunu belirti.

Çocukluğundan bu yana güvercin besleyen Halil Kaçak her cins güvercin kendisinde olduğunu güvercinlerini bir otomobile değişmediğini kendisindeki güvercinler çok kıymetli olduğunu belirti.

Haliliye ilçesine bağlı Başabağı Mahallesi’nde bahçeli evinde kuş besleyen Halil Kaçak, “Kışın kuşları uçuruyorum, yazın rahat etmeleri için kanatlarını kırpıyorum ve her gün kuşlarımı ellerimle besliyorum, benim güvercinlerim Türkiye çapında profesyonel iyi kuşlardır”dedi.

OTOMOBİL FİYATINA KUŞ

Yaklaşık 80 güvercin beslediğini anlatan Kaçak, “ Kuş beslemek bambaşka bir emek istiyor. Ben güvercinlerimi çocuklarım gibi bakıyorum güvercinlerin cinsine göre fiyatları var. Başta siyah aynalı şarabı, zeytinli, zırhlı, nakışlı, fitili ve şemı olmak üzere yüzlerce güvercin çeşidi var.

Yurt içinden ve yurt dışından güvercin almaya gelen var.  Otomobil fiyatına güvercin var. Şanlıurfa ‘da her akşam güvercin ihalesi var herkes satacağı güvercini ihaleye getiriyor ve burada satıyor” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum