Şanlıurfa'da çöken binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı;

Şanlıurfa'da çöken binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Şanlıurfa'da dün çöken 6 katlı binada arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Şanlıurfa Valisi Salih, çöken binada arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Çöken binadan dolayı hiçbir vatandaşımız zarar görmedi” dedi....

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan denetimde ağır hasarlı olduğu belirlenen Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde 6 katlı ağır hasarlı bina dün çöktü.

Yoldan geçen 1 kişi yaralanırken, binanın daha önce tahliye edildiği ve içerisinde kimsenin olmadığı biliniyordu.

AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçlerince yürütülen çalışmalarda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen, ağır hasarlı olarak tespit edildiği için mühürlenen ve dün yıkılan binanın enkazında herhangi bir kişinin olmadığı belirlendi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, orta ve ağır hasarlı binalarda alınan tedbirlerin işe yaradığını belirtti.

AYHAN: DÜN ÇÖKEN BİNADAN DOLAYI HİÇBİR VATANDAŞIMIZ ZARAR GÖRMEDİ

Çöken binada kimseye bişey olmadığını belirten Ayhan,  “Ağır ve orta hasarlı binalarımıza yönelik; doğal gaz arzının kesilmesi,  elektrik ve suyun kesilmesi, binaların emniyetimizce güvenlik çemberine alınması vb. aldığımız tedbirler hamdolsun işe yaradı.  Dün çöken binadan dolayı hiçbir vatandaşımız zarar görmedi.” ifadesini kullandı.

AYHAN: TEDBİR HER ZAMAN HAYAT KURTARIR

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Ayhan, şunları ifade etti:

“Yıkık 463 binamızın enkazını kaldırdık. Acil yıkılacak 356 binanın yıkım işlemleri hızlıca devam ediyor. Ağır hasarlı 2.700 binanın hukuki süreçleri bitince ekiplerimiz yıkım işlemlerini tamamlayacaktır. Bu süreçte tüm uyarılarımızı dikkate alarak ağır hasarlı ve riskli binalarımıza girmeyen vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Unutmayalım, tedbir her zaman hayat kurtarır. Hepimize tekrar geçmiş olsun.”

BİHA

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum