Eyyübiye’de sağlık halkın ayağına gidiyor;

Eyyübiye’de sağlık halkın ayağına gidiyor

Eyyübiye Belediyesinin 2021 yılında hayata geçirdiği mobil Jinekoloji ve sağlık tarama aracı halka ulaşmaya devam ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un, Japonya ve Türkiye arasındaki iş birliği kapsamında hibe olarak ilçeye kazandırdığı mobil jinekoloji ve sağlık tarama aracı, bugüne kadar 5 binden fazla kadını jinekolojik, kanser ve genel sağlık taramasından geçirdi....

Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün personel ve tıbbi malzeme desteğiyle hafta içi her gün ilçe kırsalında ve farklı mahallelerinde mobil jinekoloji ve sağlık tarama aracı ile vatandaşlar sağlık taramasından geçiyor.

Uzman sağlık personellerinin görev aldığı ekip, 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı ve meme kanseri taraması, 50-65 yaş arası hem kadın hem de erkeklerde kolon kanseri ve genel sağlık taramaları gerçekleştiriyor. Vatandaşlara sağlıklı yaşam hakkında çeşitli bilgilendirmelerde de bulunan ekip, araç içerisinde tansiyon ölçümü, röntgen çekimi gibi ön tetkikleri de gerçekleştiriyor.

Şanlıurfa kırsalında yaşayan ve sağlık hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı çeken kadınlar başta olmak üzere, erken teşhisle hayat kurtarmayı amaçlayan hizmet sayesinde ön tetkiklerde şüpheli görülen hastalar ileri tetkik ve tedavi için sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

Önemsemedikleri bazı rahatsızlıkların, önlem alınmadığı takdirde nasıl büyük sonuçlara yol açacağını gelen sağlık hizmetleri ekibi sayesinde öğrendiklerini belirten vatandaşlar, bu hizmet için mobil sağlık tarama ekibine ve Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a teşekkür ettiler

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum