Hilvan’da Kan Transfüzyon Merkezi hizmete girdi.;

Hilvan’da Kan Transfüzyon Merkezi hizmete girdi.

Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi'nde hizmete giren yeni Kan Transfüzyon Merkezi, sağlık hizmetlerine önemli katkı sağlamaya başladı. Hastanenin laboratuvar bölümü altında hizmet vermeye başlayan merkez, hastaların kan ihtiyaçlarını hızlı ve etkin bir şekilde karşılayarak, hasta sevklerini minimuma indirmeyi hedefliyor. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Kan Transfüzyon Merkezi'nin açılmasıyla birlikte bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlandığını vurgu yaparak hastaların hızlı bir şekilde tedavi edilebileceğini söyledi....

HİLVAN- Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi'nde Kan Transfüzyon Merkezi hizmet vermeye başladı. Sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sunan merkez, bölgedeki kan nakillerinin daha etkin ve güvenli bir şekilde yapılmasını hedefliyor.

Kan Transfüzyon Merkezi'nin açılmasıyla birlikte bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlandığını vurguladı. Doç. Dr. Solmaz, merkezin donanımlı ve eğitimli personeliyle 7/24 hizmet vereceğini, bu sayede acil kan ihtiyacı olan hastaların hızlı bir şekilde tedavi edilebileceğini söyledi. Ayrıca, bölgedeki hastanelerde gerçekleştirilen kan nakillerinin güvenli ve hızlı bir şekilde yapılmasının, hastaların iyileşme sürecine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

ÇİÇEK: DAHA ÖNCE BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLMESİ GEREKEN BU TÜR HASTALAR ARTIK KENDİ HASTANELERİNDE TEDAVİ OLABİLECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Dr. Ömer Faruk Çiçek, Kızılay Bölge Kan Merkezi ile imzaladıkları "Kan ve Kan Bileşenleri Temini" protokolünün ardından gerekli hazırlıkları tamamlayarak Transfüzyon Merkezi ruhsatını aldıklarını belirtti.

Bu merkez ile kanaması olan veya kanama riski taşıyan hastalara, cerrahi ve klinik branşların koordinasyonunda acil kan temininin yapılabileceğini ifade eden Başhekim, daha önce başka hastanelere sevk edilmesi gereken bu tür hastaların artık kendi hastanelerinde tedavi edilebileceğinin altını çizdi.

SOLMAZ: KAN TRANSFÜZYON MERKEZİ SAĞLIK ALTYAPIMIZI DAHA GÜÇLÜ BİR NOKTAYA TAŞIYACAK

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Kan Transfüzyon Merkezi'nin açılmasıyla birlikte bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlandığını vurguladı. Doç. Dr. Solmaz, merkezin donanımlı ve eğitimli personeliyle 7/24 hizmet vereceğini, bu sayede acil kan ihtiyacı olan hastaların hızlı bir şekilde tedavi edilebileceğini söyledi. Ayrıca, bölgedeki hastanelerde gerçekleştirilen kan nakillerinin güvenli ve hızlı bir şekilde yapılmasının, hastaların iyileşme sürecine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Doç. Dr. Solmaz açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

"Bu merkez, bölge halkımızın sağlık hizmetlerine erişimini daha da kolaylaştıracak. Özellikle ameliyat gerektiren durumlarda ve acil müdahalelerde hastanemiz bünyesinde hizmet verecek olan Kan Transfüzyon Merkezi, sağlık altyapımızı daha güçlü bir noktaya taşıyacak. Şanlıurfa olarak sağlık alanında her geçen gün daha da büyüyen bir kapasiteye sahibiz ve bu tür hizmetlerin artması, halkımızın sağlık alanındaki beklentilerini karşılamada önemli bir rol oynayacaktır."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum