Başkan Yalçınkaya: İstiklal marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır;

Başkan Yalçınkaya: İstiklal marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yalçınkaya, "İstiklal Marşı milletimizin vatan ve istiklal aşkıyla her türlü imkansızlığa rağmen büyük inançla yürütülen kurtuluş mücadelesinin vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralara dökülmüş ifadesidir ”dedi....

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçınkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur. Ömrünü vatana, millete hizmete adamış üstat Mehmet Akif Ersoy’un on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında, bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. Bizi biz yapan, bizi bir millet kılan, vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklâl Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır.

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 102. yıl dönümünde vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum". 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum