Beyazgül: Fakıbaba dere yatağındaki yeri AVM'ye sattı;

Beyazgül: Fakıbaba dere yatağındaki yeri AVM'ye sattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sel felaketinde sular altında kalan Piazza AVM’nin bulunduğu alanın dönemin belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından AVM’ye satıldığını söyledi. 1985 yılında da sele maruz kalan o alana imar izni verilmemesi gerektiğini vurgulayan Beyazgül, “Bugün bizi eleştiren Fakıbaba, o zaman dere yatağında bulunan eski otogarı sattı, AVM yaptırdı” dedi....

Şanlıurfa'da 14-15 Mart’ta etkili olan sağanak sonucu bazı dereler taştı, kent merkezinde alt geçitleri su bastı, bazı araçlar suyun içinde kaldı. Sel felaketinden Piazza AVM de nasibini aldı. AVM’nin birinci katı sular altında kaldı.

Dere yatağında yer alan AVM’nin imarıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, katıldığı bir televizyon programında, dere yatağındaki o alanın dönemin belediye başkanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından AVM’ye satıldığını söyledi.

1 metrekare dere yatağına yapı ruhsatı vermediğini söyleyen Beyazgül, kendisini eleştiren Fakıbaba’nın o dönem dere yatağında bulunan eski otogarı satarak AVM yaptırdığını söyledi.

Beyazgül, programda şunları söyledi:

“Üç gündür koca motopomplar koymamıza rağmen o Piazza’dan suları çıkaramadık. Halbuki orası 1985 yılında sel baskına uğramış bir yerdi, orası otogardı. (AVM) yapılmaması gerekirdi. Neden yapıldı, neden hesaplanmadı? Geçmişte görüyorsunuz dere yatağının etrafı tamamen yapılaşmış.”

Beyazgül, katıldığı programın görüntülerini daha sonra sosyal medya hesabından paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

“Biz 1 metrekare tarım arazisini imara açmadık, 1 metrekare dere yatağına yapı ruhsatı vermedik. Hatta yapılan kamulaştırmalarla hataların önüne geçmeye çalıştık. Bugün bizi eleştiren Fakıbaba, o zaman dere yatağında bulunan eski otogarı sattı, AVM yaptırdı. Yazık, çok yazık”.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum