Urfa'da "Musluk suyu ile banyo yapabilir miyiz?" sorusuna yanıt geldi;

Urfa'da "Musluk suyu ile banyo yapabilir miyiz?" sorusuna yanıt geldi

Yalnızca hijyen amaçlı kullanılması amacıyla Şanlıurfa'da musluklara su verildi. Suyun bulanık akması nedeniyle "Banyo yapılır mı, bulaşıklar yıkanabilir mi?" soruları gelmeye başladı. O sorular yanıt buldu....

ŞANLIURFA- Sel felaketi ile arıtma tesisine de çamurlu su akmasıyla su kesintisinin yaşandığı Şanlıurfa'da dünden bu yana musluklardan su akmaya başladı ancak "Kesinlikle içmeyiniz" uyarısı geldi.

Dünden bu yana suya kavuşan Şanlıurfalılar suların bulanık gelmesi ile yine endişe yaşadı. Suyla "Banyo yapılır mı, bulaşık, çamaşır yıkanabilir mi?" soruları sıkça sorulmaya başlandı.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ŞUSKİ) Halk Sağlığı yetkilileri ile günde 3 kez kentin en ücra semtleri dahil tüm bölgelerden numune alarak incelediği, yapılan analizlerde klorun yeterli seviyede olduğu, musluklardan klorlu su aktığı bilgisine ulaşıldı. Musluktan akan su ile banyo yapılabileceği ve tüm hijyen ihtiyaçlarının karşılanabileceği belirtildi. Öte yandan kesinlikle içilmemesi hususunda uyarıda bulunuldu. 

İÇME SUYU İÇİN ANALİZ YAPILACAK

Çarşamba gününden itibaren de alınan numunelerle yapılacak mikrobiyolojik inceleme sonrası içme suyu için de bir karar alınmasının beklendiği öğrenildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum