Akçakale’de taşkınlık yaşanmaması için sular tahliye ediliyor;

Akçakale’de taşkınlık yaşanmaması için sular tahliye ediliyor

Şanlıurfa’da sel felaketinin yaşandığı günden bugüne Akçakale Belediyesi ekipleri de suların tahliyesi için ilçenin dört bir yanındaki kanallarda teyakkuza geçti....

Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi nedeniyle ilçede de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Akçakale Belediyesi ekipleri yoğun mesaisine devam ediyor.

Felaketin ilk gününden bu yana Akçakale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri sahada çalışmalarını devam ettiriyor.

Kanallarda iş makinaları ile suyun tahliyesi için çalışmalar yürütülüyor. Dere ve kanallarda biriken yabani otlar temizlendi. İlçede de herhangi bir taşkın yaşanmaması için çalışmalar gece gündüz yürütüldü.

 

YALÇINKAYA: BÜTÜN İMKÂNLARIMIZLA SAHADAYIZ

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya çalışmaları yerinde inceledi. Harran-Akçakale arasındaki kanala giden Başkan Yalçınkaya geçmiş olsun dileklerini paylaşarak, “Harran-Akçakale arası ana kanaldayız. Sel felaketinden dolayı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Devlet belediyesiyle, valisiyle, bütün imkânlarıyla sahada. 2 yılda yağan yağmur 1 günde yağdı.

Öyle olunca da maalesef her taraf taşkın ve sel altında. Can kayıplarımız var onlara Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Maddi zarar var. Devlet bunun altından kalkar. Bu sel felaketinden çıkaracağımız dersler var. Gelecekte böyle bir felaketin yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Allah yardımcımız olsun” ifadesini kullandı.

Öte yandan Şanlıurfa merkezde yaşanan su kesintisi nedeniyle de Akçakale Belediyesi su tankerlerini gönderdi ve vatandaşların su teminini sağladı.

BİHA

 


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum