Bu yılın Ramazan teması: Ramazan ve Dayanışma;

Bu yılın Ramazan teması: Ramazan ve Dayanışma

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Şanlıurfa’da 15 camide hatimle teravih namazı kılınacağını ve kentte bulunan bütün camilerde en az bir vakitte hatim okunacağını belirtti. Tolan, bu yıl ödenecek fitre miktarının da asgari 70 TL olduğunu açıkladı....

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayına 22 Mart Çarşamba günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 23 Mart Perşembe gecesi kalkılacak sahurla girilmiş olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl Ramazan ayında toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla bireysel ve toplumsal hayata ışık tutan önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşıyor. Bu yılın Ramazan teması Başkanlık tarafından "Ramazan ve Dayanışma'" olarak belirlendi.

Mübarek aya sayılı günler Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan, bu ayda yapılması gereken hususlarla İlgili, müftülük hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.

TOLAN: BU RAMAZAN AYININ TEMASI ‘RAMAZAN VE DAYANIŞMA'

Müftü Tolan,  bu yılki Ramazan ayının temasının ‘Ramazan ve Dayanışma’ olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Deprem ve sel felaketleride hayatlarına kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Biliyorsunuz her Ramazan ayında Dinayet İşleri Başkanlığımız, üzerinde durulması gereken bir konu, bir tema tespit ediyor. Bu yılki konu ‘Ramazan ve Dayanışma’ oldu. Bu konunun seçiminde hiç şüphesizki içinde bulunduğumuz konu gözetilmiş. Deprem sonrası birçok insanımızı kaybettik, yaralılarımız ve mallarını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Bu insanlarımızın yaralarının sarılabilmesi için birbirimize kardeşlik duygularını içerisinde destek vermemiz lazım. “

“ŞANLIURFA’DA 15 CAMİDE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK”

Hatimle teravih namazının kılınmasının önemine değinen Müftü Tolan, “Ramazan’ın ayında önemli ibadetlerdendir.  İmam arkadaşımız teravih namazının her bir rekatında bir sayfa kadar Kuran-ı Kerim okuyor. 20 rekat, 20 sayfa bu da 1 cüz’e tekabül ediyor. Bu Ramazan ayı boyunca yapılırsa toplamda bir hatim ediyor,  biz buna hatimle teravih kıldırma diyoruz. Bir şehirde en az bir yerde hatimle teravih namazının kılınması sünnetdir. Şanlıurfa’da il genelinde 15 camimizde hatimle teravih kılınacaktır. Bu camilere internet sitemizden ulaşabileceksiniz.” dedi.

“ŞANLIURFA’DA TÜM CAMİLERİMİZDE EN AZ BİR VAKİTTE  HATİM OKUNACAKTIR”

“Şanlıurfa’da tüm camilerimizde en az bir vakitte hatim okunacaktır.” diyen Müftü Tolan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her vatandaşımız devam ettiği kendi mahalle camisinde hatimin hangi saatte olduğunu, cami imamıyla irtibat kurarak öğrenebilecek. Bazı camilerde şafak vaktinde sabah namazından önce okunuyor. Bazılarında öğlen namazından sonra bazılarında ikindi namazından sonra okunuyor. Bazılarında ise birkaç vakit okunuyor. Cami imamı ve cami cemaeti kendi aralarında anlaşarak, kendilerine bir usül tayin ediyorlar.”

Müftü Tolan, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karara göre bu yıl ödenecek fitre miktarının asgari 70 TL olduğunu duyurdu.

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum