Viranşehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz YKS sınavı;

Viranşehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz YKS sınavı

Viranşehir Belediyesi, ‘öğrenci dostu’ uygulamaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak YKS’ye hazırlanan adaylara ücretsiz deneme sınav desteği sağladı....

Viranşehir Belediyesi tarafından 17-18 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere yönelik deneme sınavı yapıldı.

Viranşehir Belediyesi ve Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) deneme sınavlarına, ilçede eğitim alan lise son sınıf öğrencilerinin yanı sıra özel eğitim kurslarından faydalanan yaklaşık 4 bin genç katıldı.

Viranşehir Belediyesine bağlı Bilgi Evi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar ile özel kurs merkezlerinde düzenlenen deneme sınavına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Deneme sınavlarına katılan öğrenciler, sınavlara kısa süre kala eksiklerini görme, kendilerini ölçme ve değerlendirme imkânı buldu.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ücretsiz deneme sınavları ile öğrencilerin sınav stresi ve heyecanını kontrol etmesini sağlamayı ve bilgilerini tazelemeyi amaçladıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri eğitim her zamanki gibi bizim birinci önceliğimiz. Viranşehir Belediyesi olarak gençlerimizin yanında olmaya, eğitime destek vermeye devam ediyoruz. Bu çerçevede üniversite adayları gençlerimiz için ücretsiz YKS sınavı düzenledik. Bu sınav ile öğrencilerimiz kendilerini hem test etme imkânı buldu hem de sınav streslerini azalttı. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum