Trafik cezası borcu olanlar dikkat!;

Trafik cezası borcu olanlar dikkat!

Borç yapılandırma yasası yürürlüğe girdikten sonra her geçen gün detaylar netleşmeye devam ediyor. Trafik cezalarına yapılandırma fırsatı geliyor. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar peşin ödemelerde yüzde 25 indirim hakkı kazanmalarının yanı sıra enflasyon farkının da yüzde 90'ını ödemeyecek. Yapılandırmaya başvurmak için son gün de belli oldu....

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Trafik cezası borçları başta olmak üzere birçok borç kanun kapsamında silinecek. Ayrıca borçlarda indirim ve uygun geri ödeme seçenekleri de sunulacak. 

Trafik cezalarında peşin ödemeyi tercih edenlere hem ana parada hem enflasyon farkında indirim yapılacak, faizin tamamı silinecek. Yapılandırılan trafik cezalarında peşin ödemeyi tercih edenlere hem ana parada hem enflasyon farkında indirim yapılacak. 4 bin 538 TL'lik borç bin 871 liraya inecek.

SON TARİH…

31 Mayıs'a kadar yapılandırmaya başvuranların borcundaki gecikme faizi silinip bunun yerine Yİ-ÜFE hesaplanacak. Peşin ödemeyi seçenler Yİ-ÜFE tutarının da yüzde 90'ını ödemeyecek. 48 aya varan taksit imkanından yararlanılması halinde ise ana para ve Yİ-ÜFE'den oluşan borca belirlenen katsayı eklenecek.

Yasa, trafik cezaları da dahil idari para cezalarında peşin ödemelerde ikinci bir indirim imkanı daha sunuyor. Eğer borç 30 Haziran'a kadar peşin ödenirse, para cezasının aslından da yüzde 25 indirim yapılıyor.

 BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum