En düşük emekli maaşına zam düzenlemesinin haftaya yasalaşması bekleniyor;

En düşük emekli maaşına zam düzenlemesinin haftaya yasalaşması bekleniyor

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren kanun teklifinin önümüzdeki hafta yasalaşması bekleniyor. 7 bin 500 TL'nin üstünde emekli maaşı alanların maaşı aynı düzeyde kalacak....

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasını öngören kanun teklifini TBMM'ye sundu.

"Önümüzdeki hafta bu konuyu bitiriyoruz" diye konuşan Elitaş, yasa teklifinin 16 madde olduğunu ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacağını duyurdu.

"7500 TL ÜZERİNDEKİ MAAŞLAR AYNI KALACAK"

Öte yandan diğer emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olup olmayacağına ilişkin ise Elitaş, 7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını kaydetti.

Elitaş, “En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT'den 7 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak. 11 milyona yakın vatandaşımız faydalanacak. 6 milyonluk kısım 2 bin liraya yakın bir artıştan faydalanacak. 7 bin 500 altında kim varsa 7 bin 500 liraya çıkmış olacak. Kanun çerçevesindeki hesaplama yöntemlerine göre, 7 bin 500 üzerinde maaş alanların maaşı aynı düzeyde kalacak”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum