Urfa’da oruç tutmadığı için darp edildiği ileri sürülmüştü;

Urfa’da oruç tutmadığı için darp edildiği ileri sürülmüştü

Şanlıurfa’da bir kurs merkezinde 14 yaşında bir çocuğun oruç tutmadığı için darp edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili yalan beyanda bulunan, sosyal medyada manipülasyon yapan şahıslar hakkında yasal işlem başlatılırken, ruhsatsız olduğu belirlenen kurs merkezi de mühürlendi....

Şanlıurfa’da dün bir kurs merkezinde 14 yaşındaki R.Y’nin oruç tutmadığı için darp edildiği iddiasıyla sosyal medyada paylaşımlarda bulunuldu.

İddiaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü olayla ilgili çalışma başlattı.

Emniyet ekiplerince, olayın mağdurlarının bir kurs eğitim merkezinde öğrenci olan R.Y., M.A.K. ve H.K.A. olduğu belirlendi.

Öğrencilerin fotoğraflarını eğitim merkezinde öğretmenlik yapan E.A.A çekerek mesajlaşma uygulamasında paylaşırken, öğretmenin arkadaşı olan N.M. de fotoğrafları daha sonra Twitter’da paylaştı.

Darp edilen ve çelişkili beyanlar verdiği anlaşılan R.Y., emniyet ekiplerine,  arkadaşı M.A.K ile şakalaştıklarını, şakalaşırken olayın kavgaya dönüştüğünü, sonradan pişman olup barıştıklarını, dershaneden kovulma korkusu ile böyle bir yalan söylediğini ifade etti.

Olayın sosyal medya platformuna yansıdığı gibi oruç tutmama sebebinden kaynaklanmadığının emniyet ekiplerince aydınlatıldığını duyuran Şanlıurfa Valiliği, şu açıklamada bulundu:

“Yalan beyanda bulunan şahıslar hakkında, olayın fotoğrafını çekerek kamuoyunda manipülasyon yapan kurs merkezinin eğitmeni ve olayı sosyal medyadan paylaşan N.M hakkında yasal işlemler yapılmıştır. 

Özel eğitim merkezinin de kontrolleri ayrıca yapılarak merkezin ruhsatsız olmasından dolayı kurs merkezi mühürlenmiştir. Ayrıca bu olayı çarpıtarak kamuoyunda dezenformasyona neden olanlar hakkında da gerekli yasal işlemler yapılacaktır.”

Valilik, bu tür provokatif olaylara asla müsaade edilmeyeceğini belirtti.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum