Urfa’da şubatta 19 yatırıma teşvik belgesi verildi;

Urfa’da şubatta 19 yatırıma teşvik belgesi verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın şubatta verdiği bin 183 yatırım teşvik belgesinin 19’unu Şanlıurfa’daki yatırımlar için düzenlendi. Urfa’da teşvik alan projelerle yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor....

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın şubat dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, şubatta, toplam 44 milyar 411 milyon 912 bin 245 TL sabit yatırım tutarı olan bin 183 teşvik belgesi düzenledi. Bu yatırımlarda öngörülen toplam istihdam ise 20 bin 521 kişi.

Ayrıca yine bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile sabit yatırım tutarı 1 milyar 861 milyon 159 bin 568 lira olan 43 yatırımın teşvik belgesi iptal edilirken, 259 yatırım teşvik belgesine ise tamamlama vizesi verildi.

URFA’DA KAÇ TEŞVİK BELGESİ DÜZENLENDİ?

Bakanlığın listesine göre, turizm, tarım, hayvancılık ve ticaretin başlıca geçim kaynağını oluşturduğu Şanlıurfa’da şubatta toplamda 19 yatırım teşvik belgesi verildi.

Teşvik belgesi verilen projeler Eyyübiye, Bozova, Birecik, Karaköprü ve Siverek ilçelerinde bulunuyor.

Tekstil, plastik ürün imalatı, temizlik ürünleri, kürk hariç giyim eşyası imalatı, fırın ürünleri yapımı, depolama ve ambalajlama hizmeti, kimyasal ürünler imalatı, bitkisel ve hayvansal sıvı yağ imalatının da yer aldığı birçok alandaki yatırımlar teşvik belgesi alan projeler arasında bulunuyor.

Urfa'da şubatta teşvik belgesi alan 19 projenin toplam yatırım tutarı 297 milyon 911 bin 799 TL. Söz konusu projelerle kentte 599 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor.

URFA’DA KAÇ TEŞVİK BELGESİ İPTAL EDİLDİ?

Söz konusu dönemde Şanlıurfa’da bir yatırım teşvik belgesi de iptal edildi. İptal edilen projenin toplam tutarı 7 milyon 317 bin 500 TL.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum