Şanlıurfa’da kalp kapağı değişimi kapalı anjiografi yoluyla yapılabiliyor;

Şanlıurfa’da kalp kapağı değişimi kapalı anjiografi yoluyla yapılabiliyor

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden bir hastanın kalp kapağı hastaya anestezi işlemi uygulanmadan sadece anjiyografi yöntemiyle değiştirildi....

Girişimsel Kardiyoloji alanındaki yeni uygulamalar sayesinde kalp kapak hastalıklarının tedavisi girişimsel yöntemlerle de yapılabiliyor. Özellikle yaşı ilerlemiş, kronik rahatsızlığı olan ve genel sağlık durumu ameliyata uygun olmayan aort kapak hastaları, girişimsel bir yöntem olan TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) ile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji kliniğinde tedavi edilebiliyor.

İl dışında kalp kapağını kapalı yöntemle değişimini sağlayamayan 67 yaşındaki  Ö.T., Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne başvurdu.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bedri Caner Kaya, yapılan tetkik ve tahliller sonrasında hastanın kalp kapağını kapalı sistemle başarılı şekilde değiştirdikleri bir operasyon gerçekleştirdi.

Sağlığına kavuşan Ö.T.,“İl dışında bir hastaneye gittim. Kalp kapağı değişimi kapalı yöntem ile yaptıramadım. Sonra sordum soruştum, Şanlıurfa’da var dediler, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji kliniğine geldim. Burada kapalı sistem ile kalp kapağımı değiştirdiler. Şu an hiçbir şikâyetim yok. Herkese de tavsiye ederim” dedi.

Başarılı operasyonu gerçekleştiren Başhekim Kaya, bu tür rahatsızlığı bulunan hastaların şehir dışına gitmelerine gerek kalmadan gönül rahatlığıyla Şanlıurfa’da tedavi olabileceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“67 yaşındaki hastamız göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikâyetiyle büyükşehirlerde bir hastanede muayene oluyor ve kapağın açık cerrahi ile değiştirilmesi gerektiği söyleniyor. Daha sonra yaptığı araştırmalar sonrası hastanemizde de bu işlemin yapılabildiğini, anjiyo yoluyla da değiştirilebileceğini öğrendikten sonra bize başvurdu. Yaptığımız tetkik ve tahliller sonrasında hastanın anjiyo yoluyla TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) dediğimiz kapalı sistemde bu kapağın değiştirilebileceğini kendisine tavsiye ettikten sonra bu işlemi uyguladık. Gayet başarılı bir şekilde operasyon sonrası hastamız sağlığına kavuşmuş oldu.”

Başhekim Kaya, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık dört yıldan beri anjiyografi yöntemiyle kalp kapaklarının değişimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum