İnşaat işçilerinin mağduriyetlerini gündeme getirdi;

İnşaat işçilerinin mağduriyetlerini gündeme getirdi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, yaşanan depremden sonra durdurulan inşaatlar ve meydana gelen mağduriyetleri gündeme getirdi....

Her hafta cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise yaşanan depremden sonra durdurulan inşaatlar ve meydana gelen mağduriyetleri dile getirdi.

Şanlıurfa'da durdurulan inşaatlardan dolayı mağdur olan işçi ve işverenleri ziyaret eden Özaslan, yaşanılan mağduriyetleri dinledikten sonra "HÜDA PAR olarak bu hafta deprem sonrası Şanlıurfa'da durdurulan inşaatlar ve buna bağlı yaşanılan mağduriyetleri dile getireceğiz" diyerek, soruna dikkat çekti.

EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ

Mağduriyetlerini dile getiren işçiler;

"Ben kalıpçıyım. Depremden bu yana bütün işler durdurulmuş, evine ekmek götürmek zorunda kalan işçilerin hepsi mağdur. Kalıpçı olarak, demirci olarak hepimiz mağduruz."

"Depremden bu yana bütün işçiler mağdur. Şanlıurfa'da 150 bin inşaat işçisi şu anda mağdur durumda. 18 tane işçim var. Bunlardan 4 tanesi kiracı. Evimize ekmek götüremiyoruz. Ramazan geldi, bayram geldi. Babaların yüzünü çocuklarına ve eşlerine karşı daha da yere eğmeyin lütfen. Siz büyüklerimizden ricamız; lütfen bunu görmezden gelmeyin. Babalar evlatlarına ekmek götüremeyecek duruma gelmiştir. 2 aydır çok mağduruz. Lütfen buna bir an önce bir çözüm bulun."

"2 aydır binlerce işçi Şanlıurfa olarak, işsiz. Bize bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyoruz" diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

İŞÇİLERİMİZ DİĞER İLLERE GİTTİ

Durumdan şikâyetçi olan bir işveren ise "Bütün işçilerimiz çekip gitti. Hep Ankara'ya gittiler, İstanbul'a gittiler. Biz mağdur olduk. Söz verdiğimiz insanlara, sattığımız dairelerin teslimi için sözümüzü yerine getiremiyoruz. Ne oldu! Gecikmeden dolayı hiç kimseye sözümüzü yerine getiremedik. Bizim tek ricamız, şu an işlerin hemen başlamasıdır" diyerek şikâyetini dile getirdi.

ŞANLIURFA'NIN SUÇU NE?

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan "Hep beraber gördük, izledik. Şanlıurfa'da inşaatlar durdurulduğu için sektöre bağlı işsizlik had safhaya ulaşmış, öbür taraftan konut arzında da tabi ki problem ortaya çıktı. Şimdi yapılması gereken şey şu; ilgili kurumlar koordineli bir şekilde çalışacaklar, hızlı bir şekilde hareket edip bürokratik işlemlere hız kazandıracaklar ve inşaatlar kaldığı yerden tekrar devam etmeli. Bu karar bir an önce alınmalı. Öbür taraftan, belediyeler topu taca atmadan elini taşın altına koymalı, hızlıca hareket edip yeni temel atılacak yapılar için bir an önce izin vermelidirler. Bu konuda belediyeler topu taca atıyorlar. Çevre illerde bu izinler verildiği halde neden sadece Şanlıurfa bekliyor. Şanlıurfa'nın suçu ne?

Özaslan son olarak "Urfa'nın hâlihazırdaki 13 milletvekilini görürseniz, onlara deyin ki; Şanlıurfa’nın böyle bir sorunu var. Belki harekete geçerler..! Takdiri ise halkımıza bırakıyoruz" diyerek milletvekillerine de göndermede bulundu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum