Karaköprü kırsalında kadınlar el emeği halılar üretiyor;

Karaköprü kırsalında kadınlar el emeği halılar üretiyor

Karaköprü Belediyesinin kırsaldaki kadınların boş zamanlarını değerlendirerek aile ekonomisine katkı sağlaması için Hamurkesen ve Akziyaret kırsal mahallelerine açtığı halı dokuma merkezlerinde kadınlar el emeği göz nuru halılar üretiyor....

Karaköprü Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında toplumun her kesimine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Kırsaldaki kadınları da unutmayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin Akziyaret ve Hamurkesen kırsal mahallelerine kazandırdığı halı dokuma merkezlerinde kadınlar el emeği göz nuru halılar üretiyor.

Karaköprü Belediyesinin GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı 'Maharetli Hanım Eller' projesiyle ilçeye bağlı Hamurkesen Kırsal Mahallesine kazandırılan halı dokuma merkezinde kadınlar el emeği, göz nuru halılar üretiyor.

Üretilen halılar anlaşmalı firma yoluyla satılırken, halıları dokuyan kadınlar hem boş zamanlarını verimli değerlendiriyor hem de para kazanarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ev hanımlarının sosyal yaşama katılımı için çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek açtıkları kurslarda hanımların hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkı sağladığını dile getirdi. Başkanı Metin Baydilli, kırsaldaki kadınların da bu durumdan faydalanması adına ilçenin en büyük iki kırsal mahallesine halı dokuma merkezleri kazandırarak kırsaldaki kadınların hem boş zamanını zanaat öğrenerek değerlendirmesine ve para kazanmasına vesile olduklarını kaydetti.

Başkan Baydilli, “Biz belediyecilik faaliyetlerimizi yürütürken vatandaşlarımıza artı değer olarak neler katabiliriz hesabı yapıyoruz. Bu anlamda kırsal mahallelerimize kazandırdığımız halı dokuma merkezleri gerçekten örnek bir projelerdir. Burada hanımlar hem zanaat öğreniyor hem zamanını verimli değerlendiriyor hem de para kazanıyor. Bu merkezilerimizde emek verilerek sabırla üretilen halılar gerçekten çok beğeniliyor ve talep görüyor. Bu kurslarımıza katılan, zamanını verimli değerlendiren hanımları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kırsal Mahallelerdeki kadınlar da kendileri için güzel bir faaliyet alanı olan halı dokuma merkezlerini mahallelerine kazandıran Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Kadınların ürettiği halılar anlaşmalı firma tarafından teslim alınarak yurt içinde ve yurt dışında satışa sunuluyor.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum