Bilinci kapalı olarak gelen kist hidatik hastası taburcu oldu;

Bilinci kapalı olarak gelen kist hidatik hastası taburcu oldu

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bilinci kapalı olarak getirilen 12 yaşındaki kist hidatik hastası, yapılan ameliyatın ardından taburcu oldu....

Şanlıurfa’da 12 yaşındaki bir kişi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline bilinci kapalı olarak başvurdu. Yapılan kontrollerin ardından hastaya halk arasında kist olarak bilinen kist hidatik hastalığı tanısı konuldu.

12 yaşındaki hasta Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. Barış Erdoğan’nın gerçekleştirdiği ameliyat sonrası taburcu oldu.

Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. Barış Erdoğan şunları kaydetti:

“Kist Hidatik hastalığı dünyanın bölgelere göre değişen sıklıklarda görülmektedir. Görülme sıklığı yüz binde ikidir ama genel görülen en çok görülen yerler karaciğer ve akciğerde görülür. Beyin yerleşimleri çok nadir olarak görülür. 12 yaşındaki hastamız bilinci kapalı olarak acile başvurdu. Hastada yaptığımız görüntülemeler sonucunda derin yerleşimli mikroptan kaynaklanan bir hastalığı olduğunu fark ettik. Hastaya acil olarak arkadaşlarımla beraber ameliyat ettik. Ameliyattan sonra hastamızın bilinci yerine geldi. Uyku hali vardı. Ameliyat öncesi genel durumu toparladı. Antibiyotik tedavilerini verdik. Hastamıza bugün itibariyle taburcu edeceğiz dedi.

Hasta yakını Metin Güler, filmini açtılar dediler çocuğumun beyninden ameliyat geçirecek. Çocuğumu hastaneye getirdim burada çocuğu yatırdılar ameliyata aldılar. Beş saat ameliyatta kaldı. Ameliyatı iyi geçti. Allah razı olsun hocamızdan, doktorumuzdan razı olsun devletimizden Allah razı olsun dedi”.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum