Karaköprü’de deprem sonrası boşaltılan apartmanda hırsızlık!;

Karaköprü’de deprem sonrası boşaltılan apartmanda hırsızlık!

ÖZEL HABER | Karaköprü’de 6 Şubat depreminden sonra hasar tespit ekiplerince orta hasarlı olarak belirlenen apartmana hırsızlar dadandı. Evlerde bulunan eşyaların çoğunu çalan hırsızlar, apartman sakinlerini mağdur etti....

KARAKÖPRÜ –Hırsızlık, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Alibaba Mahallesinde bulunan Şıh Müslüm Yılmaz Apartmanında meydana geldi.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Şanlıurfa’da etkilendi. Deprem sonrası hasar tespit ekipleri hasarlı apartmanları belirledi. Boş kalan hasarlı binalara hırsızlar dayandı.

İddiaya göre, bir hırsızlık olayı da Karaköprü’de yaşandı. 7 katlı bir apartmanın ilk 3 katında bulunan eşyaları çalan hırsızlar kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine giden ekipleri, yaptıkları incelemeler neticesinde hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

DEPREM HASARININ ÜSTÜNE BİDE HIRSIZLIK

Bölgede kimsenin olmadığından dolayı hırsızların büyük soygun yaptığını söyleyen apartman sakinlerinden Yasin Demirbaş, “Ben 6 Şubat’ta yaşanan deprem öncesi bu apartmanda oturuyordum. Depremde bu apartmanımız etkilendi. Orta hasarlı kararı verilince bizde Süleymaniye Mahallesinde yaşamaya başladık. Apartmanda kimse olmayınca hırsızlar dadanmış. Bugün apartmana bakınca pencere bölümünde bulunan demirlerin söküldüğünü fark ettik. Hırsızlık olayının yaşandığını fark edince polis ekiplerine haber verdim. Hırsızlar evlerin içirişinde ne varsa söküp almışlar. Klimayı, su sayaçlarını, muslukları daha birçok şeyi çalmışlar” dedi.


DEMİRBAŞ: DEPREMDE GÖRMEDİĞİMİZ ZARARI HIRSIZLARDAN GÖRDÜK

Yetkili birimlerin apartmana bir an önce çare bulmasını talep eden Demirbaş, “7 katlı apartmanın 3 katına kadar hırsızlar gitmiş. Muhtemelen hırsızlar birkaç gün içerde kalmışlar. Buradakilerde hırsızlık olayını görememiş. 6 Şubat depreminde yaşadığımız hasardan fazla hırsızlar hasar verdi. Depremden fazla hasar gördük. Hasarımız çok büyük. Devlet yetkililerin bize destek vermelerini istedik. Olay yeri inceleme ekipleri burada çalışma yapacak. Depremde görmediğimiz zararı hırsızlardan gördük. Ben apartmanın giriş katında oturuyorum. 70 bin liraya kadar zararım var. Tabi diğer komşularımızın da zararı var. Yetkililer ya burayı yıksınlar ya da apartmanı güçlendirsinler” diye konuştu.

 

ÖZEL HABER / BİHA

 

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum