Şanlıurfa’da taksiciler ÖTV muafiyetini sevinçle karşıladı;

Şanlıurfa’da taksiciler ÖTV muafiyetini sevinçle karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ticari taşımacılık yapan esnaftan aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV alınmayacağı müjdesi, taksicileri sevindirdi. Şanlıurfa Taksiciler Derneği Başkanı Hasan Karadaş, Erdoğan’ın ticari taşımacılık yapan esnafa yönelik ÖTV muafiyeti açıklaması sonrası Şanlıurfa’da taksicilerin yüzde 90’ının aracını değiştireceğini belirterek,”Bu sadece taksiciler için değil, vatandaş için de, trafik için de güzel olacak” dedi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Bursa’daki konuşmasında taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnaftan aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV alınmayacağı müjdesini verdi. ÖTV ile ilgili yeni gelişme Şanlıurfa’da taksicilik yapan esnaf tarafından sevinçle karşılandı.

BİHA’ya konuşan Şanlıurfa Taksiciler Derneği Başkanı Hasan Karadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ÖTV muafiyeti kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

ÖTV muafiyeti ile Şanlıurfa’da taksicilerin yüzde 90’ının aracını değiştireceğini ifade eden Karadaş, taksicilerin çözüm bekleyen sorunları olduğunu da kaydetti.

KARADAŞ: VATANDAŞ AYNI FİYATA DAHA LÜKS ARACA BİNECEK

ÖTV muafiyetinin sadece taksicileri değil vatandaşı da sevindireceğini belirten Karadaş, şunları söyledi:

“ÖTV’nin ticari araçlar için kalkması çok güzel oldu. Bundan dolayı taksiciler olarak Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Şanlıurfa’da taksicilerin yüzde 90’ının aracını değiştireceğini düşünüyorum. Bu büyük nimettir. Bütün herkesin bundan faydalanacağını düşünüyorum. Bu sadece taksiciler için değil, vatandaş için de, trafik için de güzel oldu. Vatandaş aynı fiyata daha lüks araca binecek. Şanlıurfa’da indi bindi 30 TL. Artık 30 TL’ye daha lüks araca binecek. Araçların lüks olması Urfa’ya daha çok yakışacak. Şimdi hurda bir araç olduğu zaman trafikte bozulursa, trafiği kötü etkiler. Lüks araç olduğu zaman bu yaşanmaz. Taksiye rağbeti de arttırır. Ulaşım konforunu da yükseltir.”

“ŞANLIURFA’DA KORSAN TAKSİ ÇOK”

Şanlıurfa’da en büyük sorunlarının korsan taksiler olduğunu söyleyen Karadaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa’da korsan araç çok. Korsan taksiler almış başını gitmiş. Suriyeli korsan araç da fazla. Biz burada düzenli olarak vergi ödüyoruz. Sigortamız 14-15 bin TL. Ama onların sigortası 4-5 bin TL. Bize de yazık. Korsan araç çok fazla. Biz trafik şube müdürümüze durumu tekrar tekrar söylediğimiz halde tamam diyorlar ama bir şey yapamıyorlar. Bir uygulama yok. Uygulama olursa çok güzel olur. İstanbul’da polisler sivil giyinip, araçlara biniyor. Eğer taksici taksimetreyi açmıyorsa, taksiyi bağlıyorlar ya da büyük cezalar kesiyorlar. Korsan taksiciliğin önüne geçiliyor. Biz istiyoruz ki, bu uygulamayı Urfa’da da yapsınlar. Biri burada taksimetreyi açmadı mı veya fazla para aldı mı bu bütün taksicilere yansıyor. Biz taksiciler olarak elit, düzgün, temiz ve vatandaşa dürüst olmamız gerek. Trafik şube müdürünün buna bir el atması gerekiyor. Taksimetre açılmadığı zaman korsan taksiye denk gelindiği zaman ceza kesilsin, araç bağlansın ki bunun önüne geçilsin”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum