Urfa'da reklam sektöründe seçim mesaisi;

Urfa'da reklam sektöründe seçim mesaisi

Türkiye'nin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine sayılı günler kalırken, siyasi partiler ve milletvekili adayları da seçim çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, etkin tanıtıma ağırlık veren siyasi partiler ve milletvekili adayları bayrak üretimi, afiş basımı, araç ve büro giydirme işi yapan reklam şirketlerinin yolunu tutuyor. Şanlıurfa’da 20 yıldır reklam sektöründe faaliyet gösteren Hüseyin Akciğer, siyasi partiler ile milletvekili adaylarının taleplerine yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi....

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri birçok sektörün hareketlenmesine neden oldu. Özelikle yaklaşan seçimler öncesi siyasi partilerin ve adayların tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermesi, reklamcılık sektörünü de hareketlendirdi.

Seçim günü yaklaşırken partiler ve milletvekili adayları hummalı bir şekilde etkin tanıtıma ağırlık verdi. Bu kapsamda bayrak üretimi, afiş basımı, araç ve büro giydirme işi yapan reklam şirketlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Şanlıurfa’da reklam sektöründe 20 yıla aşkın süredir faaliyet gösteren Hüseyin Akciğer, seçim sürecinde taleplere yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

AKCİĞER: SEÇİM DÖNEMLERİ REKLAMCILAR İÇİN BAYRAMDIR

BİHA’ya konuşan Akciğer, seçim dönemlerinde yaşanan yoğunluğun kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Akciğer, şunları ifade etti:

“Seçim sürecinde bayağı bir yoğunluk var. Seçim dönemleri reklamcılar için bayramdır. Bu süreçte; bayrak, duvar kağıdı, araç giydirme, büro giydirme, broşür gibi ürünler yapıyoruz. Üretime yetişmekte zorlanıyoruz. Bütün reklamcı arkadaşlar bu dönemde yoğun çalışıyor. Bayağı yoğun ama geçen yıllara oranla bakarsak, düşük. Eski seçimlerde daha fazla sipariş alıyorduk. Eski seçimler bayram havasında geçerdi. Şimdi o bayram havası yok. Deprem ve sel kaynaklı olacak ki sakin bir çalışma var. En çok sipariş aldığımız partilerden biri AK Parti, sonra diğer partiler geliyor. Halkların Demokratik Partisi’nden daha az sipariş alıyoruz. Ama genel olarak hepsinden sipariş alıyoruz.”

“BİR BÜRONUN GİYDİRİLMESİ EN DÜŞÜK 10 BİN TL’DEN BAŞLIYOR”

Artan maliyetlerin kendilerini de etkilediğini ve fiyatlarda geçen yıllara oranla artış yaşandığını ifade eden Akciğer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her şeye gelen zamlar bizim ürünlerimizde de geldi. İster istemez ürün fiyatları arttı. İşçilik fiyatları da arttı. Bu süreçte fiyatları söyleyince kimisi çok yüksek buluyor. Kimileri ise fiyatları normal buluyor ve hemen sipariş veriyor. Tabii bu da bütçeye göre değişiyor. Gelen müşterilerde ona göre reklam yaptırıyor. Şimdi bir seçim bürosunun giydirilmesi metrekaresine göre değişiyor. En düşük bir büronun giydirilmesi 10 bin TL’den başlıyor. Tabii bunun içinde bayrağı, yelkeni, folyosu her şeyi var. En düşük küçük bir ofisin hazırlanma maliyeti dediğimiz gibi 10 bin TL’den başlıyor.”

“ÖDEMELERİ ZAMANINDA YAPIN, ESNAFI MAĞDUR ETMEYİN”

“Buradan siyasi partilere sesleniyorum, lütfen arkadaşlarımızı mağdur etmeyin ve ödemeleri zamanında yapın” diyen Akciğer, “Ama bu seçim sürecinde siyasi partilere yapılan işlerde parayı seçimden önce veren, peşin çalışan da var, seçimden sonra da veren var. Bizim isteğimiz kendimizin ve arkadaşlarımızın mağdur olmaması. Bazı partiler ödemeleri geç yaparak, arkadaşlarımızı mağdur edebiliyor” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum