HDP’li Sancar Yeşil Sol Parti’nin Urfa’daki vekil sayısı hedefini açıkladı;

HDP’li Sancar Yeşil Sol Parti’nin Urfa’daki vekil sayısı hedefini açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mithat Sancar 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Urfa’ya geldi. Yeşil Sol Parti’nin Urfa adayları ile birlikte yerel basınla bir araya gelen Eş Genel Başkanı Sancar, Urfa’dan en az 6 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirtti....

14 Mayıs günü yapılacak cumhurbaşkanı ve genel seçimler yaklaştıkça, siyasi partilerin de çalışmaları gittikçe ivme kazanmaya başladı. Partilerin büyük önem verdiği Urfa’ya yönelik ç seçim faaliyetleri de genel başkanlar düzeyinde devam ediyor.

Urfa’dan aday olduğu açıklandığından beri Urfa’ya gelmediği için eleştirilerin hedefi olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da dün Urfa’ya geldi. Eş Genel Başkanı Sancar, partisinin Suruç’ta düzenlediği mitinge katıldıktan bir otelde Urfa yerel basınıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada seçim takviminin sıkışıklığı ve yürütmekte olduğu eş genel başkan görevi nedeniyle Urfa’ya geç geldiğini belirten Sancar, seçim kampanyalarını ilk olarak Urfa’dan başlamak istediğini, ancak bazı nedenlerden dolayı bu planlamayı gerçekleştiremediklerini ifade etti.

 

SANCAR: MARDİN’LİYİM, AMA MARDİN’E EN ÇOK BENZEYEN ŞEHİR URFA’DIR

Urfa’dan aday olması ile ilgili olarak Urfa’nın kendisi için özel bir yeri olduğunu belirten Eş Genel Başkan Sancar, şunları söyledi:

“Evet, Mardin’liyim. Fakat Mardin’e en çok benzeyen şehrin, Mardin ile en çok ortaklığı olan şehrin Urfa olduğunu düşünüyorum. Kültürel olarak da, sosyolojik olarak da, tarihsel olarak da çok benzerlikleri var. İşin bir başka boyutu da benim Urfa’da çok özel dostluklarım var ve bunlar aşağı yukarı bir 45 yıl öncesine kadar uzanıyor. Urfa’yla bağlarım burada bulunan birçok kişi tarafından aslında biliniyor. Burada bulunan çeşitli çevrelerle yakın hukukumun biliniyor. Dolayısıyla ben Urfa’ya geldiğimde başka bir şehre gelmiş gibi, memleketim dışında bir şehre gelmiş gibi hissetmiyorum. Urfa’dan aday olmamda da, Urfa’ya dışarıdan bir aday gelmiş gibi bir duygu bende yok. Umarım şu anda böyle bir duygu taşıyanlar varsa, bunların da bu 2-3 gün içinde hep birlikte gideririz.”

 

“6 MİLLETVEKİLİNİN ALTINA DÜŞMEK HAYAL KIRIKLIĞI OLUR”

Urfa’ya daha sık gelip kentin tüm meselelerini konuşacağını söyleyen Sancar, Urfa’da birinci parti olma konusunda iddialı olduklarını belirterek Urfa’daki hedefleri konusunda şöyle konuştu:

“Hedefimiz Urfa’da birinci parti olmaktır. Çok yüksek milletvekili sayısı telaffuz etmek, genellikle biraz seçim propagandası sayılır, ama gerçekçi tahmini en azından söyleyeyim. Ben 6 milletvekilinin altına düşmeyi bir hayal kırıklığı olarak değerlendireceğim. Urfa halkından en az 6 milletvekilimizi, kendi milletvekillerini Yeşil Sol Parti listelerinden meclise göndereceklerine inanıyorum”.


“EN ZOR ZAMANLARDA BİLE OYUMUZ URFA’DA DÜŞMEDİ”

Kendisine gelen verilerde de oylarının Urfa’da yükseldiğini gördüğünü ifade eden Eş Genel Başkan Sancar, “En zor zamanlarda oyumuzun düşmediği iki ilden biri Urfa’ydı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 7 Haziran’a göre oyumuz o şartlardan dolayı birçok yerde biraz düşmüştü. İki ili hariç. Biri Urfa, diğeri Ardahan” dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum