TÜRK-İŞ verilerine göre Nisan ayı açlık sınırı 10 bin TL’yi aştı;

TÜRK-İŞ verilerine göre Nisan ayı açlık sınırı 10 bin TL’yi aştı

TÜRK-İŞ verilerine göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırı Nisan ayında 10 bin TL'yi aştı. Kira, fatura, eğitim, giyim, ulaşım gibi tüm giderlerini kapsayan yoksulluk sınırının ise 33 bin TL'ye yükseldiği bildirildi....

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 2022 yılı Nisan ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırı Mart ayında 9 bin 590 TL iken, Nisan ayında ise 10.135,50 TL'ye çıktı.

Kira, fatura, eğitim, giyim, ulaşım gibi tüm giderlerini kapsayan yoksulluk sınırının Mart ayında 31 bin 240 TL olduğu kaydedilen açıklamada, bu sınırın Nisan ayında 33 bin 14,66 TL'ye yükseldiği ifade edildi.

Bekâr bir çalışanın aylık toplam yaşama maliyeti ise Nisan ayında 13 bin 165 TL’ye ulaştı.


TÜRK-İŞ: ÜCRET VE MAAŞ ZAMLARINA RAĞMEN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

Dar ve sabit gelirli kesimlerin etkisini en fazla hissettiği enflasyon göstergesinin gıda fiyatlarındaki hızlı yükseliş olduğunu belirten TÜRK-İŞ açıklamasında, şunları kaydetti:

“Bir buçuk yıldan fazla süredir gıda enflasyonu yüksek seyrediyor. Bu durum sabit gelirlilerin ücret ve maaşlara yapılan zamlara rağmen büyümeden pay almak bir yana alım gücünü düşürüyor. Buna bağlı olarak örneğin son bir ayda ortalama 50 TL, son bir yılda %150 artan kırmızı eti tüketmek düşük gelirli vatandaşlar için mümkün olmuyor. Sadece hayvansal ürünler değil mutfakta en fazla tüketilen gıdalardan kuru soğan ve patates fiyatları da son bir yılda iki katına kadar artmış durumda”.

Dar ve sabit gelirli kesimler açısından enflasyonun önlenmesi ve giderek düşürülmesi önem taşıdığını belirten TÜRK-İŞ, asıl olanın gelirlerin daha fazla arttırılması ve insana yakışır harcamayı karşılayacak seviyede olması olduğunu ifade etti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum