TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu’ndan üyelerine 1 Mayıs çağrısı;

TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu’ndan üyelerine 1 Mayıs çağrısı

TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu’ndan 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yapılan açıklamada, tüm üyeler meydanlara çıkmaya davet edildi....

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Fikret Çakır tarafından yapılan açıklamada, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın bu sene çok önemli bir “tarihsel eşikte” kutlanacağı vurgulandı.

Siyasi iktidarın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde tozpembe bir ülke tablosu varmış gibi davrandığı ileri sürülen açıklamada, sistematik bir çabayla gerçeklerin üzerinin örtmeye çalışıldığı iddia edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu ülkenin bizlere sağladığı olanaklar ile eğitim görerek mühendis, mimar ve şehir plancısı olmuş bizlerin ülkemize ve gelecek nesillerimize karşı sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Bize dayatılan bu baskı ve sömürü düzenine karşı emekçilerin hakları için, adalet için, özgürlük için, demokrasi için, barış için ve elbette eşitlik için sesimizi yükseltmek ülkemizin geleceğine karşı sorumluluğumuzun gereğidir.

Ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, geleceğe olan umudumuzu birlikte büyütmek için tüm üyelerimizi 1 Mayıs 2023’te meydanlara çıkmaya, yeni bir başlangıç ve umutlu bir gelecek için TMMOB kortejlerinde yan yana gelmeye davet ediyorum.”

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum