Bakan Ersoy’dan ‘Karahantepe’ paylaşımı;

Bakan Ersoy’dan ‘Karahantepe’ paylaşımı

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, insanlık tarihinin karanlık dönemine ışık tutan bulguların sonucunda Karahantepe, tüm dünyadan kültür turizmi meraklıları ve akademik çalışmalar için bir cazibe merkezi hâline geldiğini ifade etti....

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan Karahantepe ve Göbeklitepe ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Bakan Ersoy paylaşımında, “Göbeklitepe ile Neolitik döneme ışık tutmaya başlayan Şanlıurfa, Taş Tepeler ile de insanlık tarihini aydınlatmaya devam ediyor. Taş Tepeler kazı çalışmalarına ulusal ve uluslararası pek çok kurum ve kuruluş katılım gösteriyor.

Neolitik döneme tuttuğu ışıkla tüm dünyanın ilgisini çeken Göbeklitepe, yeni kazılar sonucunda insanlık tarihi için de yeni gelişmeler ortaya koydu. 2018’de UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almasının ardından dünyanın her yerinden turistler için cazibe merkezi haline geldi.

İnsanlık tarihinin karanlık dönemine ışık tutan bulguların sonucunda Karahantepe, tüm dünyadan kültür turizmi meraklıları ve akademik çalışmalar için bir cazibe merkezi hâline geldi”

 BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum