Bakan Bozdağ: Ankara’da hava kasırgaysa Şanlıurfa’ya da yansır;

Bakan Bozdağ: Ankara’da hava kasırgaysa Şanlıurfa’ya da yansır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Urfa’da bir otelde iş insanlarına yönelik düzenlenen programa katıldı. Bakan Bozdağ, iller arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması ile bölgesel dengesizliklerin ortadan kalkmasının hükümetlerin aldığı tedbirlerin yanında iş insanlarının ortaya koyduğu gayretlerle mümkün olabileceğini belirtti....

Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valiliği tarafından bir otelde düzenlenen “Şehrimizin İstihdamına %100 Destek Sağlayanlar” programı kapsamında kentin iş insanlarıyla bir araya geldi.


BAKAN BOZDAĞ: İŞ İNSALARI İLE YEREL YÖNETİMLERİN İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

Programda yaptığı konuşmada, iller arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması ile bölgesel dengesizliklerin ortadan kalkmasının gerekliliğini vurgulayan ve bu konuda hükümetler ile iş insanlarının iş birliğinin önemine işaret eden Bakan Bozdağ, şunları ifade etti:

“Ülkemizin gelişmesi, kalkınması, illerimizin arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması, bölgesel dengesizliklerin ortadan kalkması, hükümetlerin aldığı tedbirlerin yanında iş insanlarının ortaya koyduğu gayretlerle aynı istikamette koşmakla mümkün olabilir. Türkiye’mizin kalkınma, büyüme, gelişme süreçlerine baktığımız zaman; bir yandan merkezi hükümetin yatırımları, öte yandan iş insanlarımızın gayretleri ve bütün yerel yönetimlerin iş insanlarına destekleri, altyapı, üstyapı, sanayi ve üniversite iş birliğinin son derece önemli olduğunu hep birlikte görüyoruz”.


“EN BÜYÜK HAZİNEMİZ SİYASİ İSTİKRARIMIZDIR”

Bakan Bozdağ Türkiye için en büyük hazinenin siyasi istikrar olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Şu anda en büyük hazinemiz, siyasi istikrarımızdır, güçlü iktidarımızdır, iyi yönetim ve bunun doğurduğu güvendir. Türkiye'yi bu hazinesinden mahrum etmek isteyenlere karşı hepimizin birlik olma vaktidir” dedi.


“ANKARA’DA HAVA TUFANSA ŞANLIURFA’DA O HAVA BAMBAŞKA OLAMAZ”

“Ankara'da hava tufansa, dumansa, kasırgaysa Şanlıurfa'da o hava bambaşka olamaz” diyen Bakan Bozdağ, “Ankara'da hava tufansa, dumansa, kasırgaysa o hava buraya da yansır. Ankara'nın havasını her zaman iyi tutmalıyız. Oranın havasını güçlü tutacak şey, siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve bunun doğurduğu güven ortamıdır” ifadelerini kullandı.

Havalimanları ve hızlı tren yatırımlarının iş dünyasına katkı sağladığını dile getiren Bozdağ, üniversite-sanayi iş birliğine de önem verdiklerini belirtti.

Bakan Bozdağ, konuşmasının ardından kentin istihdamına kaktı sağlayan iş insanlarına teşekkür belgesi takdim etti.



VALİ AYHAN: ŞU AN MEVCUT İSTİHDAM SAYIMIZ 30 BİN KİŞİ

Programda söz alan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da iş insanlarının Urfa için önemine ve kentin iş dünyasında yaşadığı gelişmelere değinerek şöyle konuştu:

“OSB’miz, kurulduğu ilk günden bu yana hızlı bir ivmeyle büyüdü. Hem istihdam olarak, hem alan kapasitesi olarak, hem de faaliyet gösteren üretim sektörleri olarak karşımızda güzel bir tablo var. 1991 yılında 286 hektar olan sanayi bölgemiz, bugün 1700 hektara ulaştı. Allah’ın izniyle daha da büyümeye devam ediyor. Aynı şekilde istihdam sayımız da günbegün artıyor. Şu an mevcut istihdam sayımız 30 bin kişi civarlarında. Tamamlanacak projelerimizle inşallah bu istihdam sayısını 50 bine ulaştıracağız.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum