Urfa'da selden zarar gören yerlerin onarım çalışmaları başlatıldı;

Urfa'da selden zarar gören yerlerin onarım çalışmaları başlatıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, Şanlıurfa’da yaşanan sel nedeniyle hasar gören yerlerin onarılmasına yönelik düzenlenen projelerin temel atma törenine katıldı. Bakan Bozdağ, onarım çalışmaları için 48 milyon lira değerindeki projelerin başlatıldığını ifade etti....

Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'da yaşanan sel nedeniyle hasar gören yerlerin onarılmasına yönelik çalışmalar kapsamında DSİ Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünce düzenlenen "Doğal Afet ve Taşkın Hasarları Temel Atma Töreni!ne katıldı.

Törende konuşan Bakan Bozdağ, 6 Şubat ve 15 Mart tarihlerinde meydana gelen deprem ve selden etkilenen vatandaşların beklentilerinin karşılanması amacıyla önemli kararlar aldıklarını bildirdi.

Yaşanan sel nedeniyle hasar gören yerlerin onarılması için yürütülecek 48 milyon lira değerindeki projelerin başlatıldığını açıklayan Bakan Bozdağ, depremzedelerin bir yıl içerisinde yeni konutlarına kavuşacağını söyledi.

Şanlıurfa'daki tüm derelere yönelik çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Bakan Bozdağ, şunları söyledi: 

"Derelerin ıslahı, yağmur sularına karşı tedbirlerin alınması son derece önemli. Afetler olduğunda zararı azaltacak, afetlerin zarar vermeden geçirilmesini sağlayacak teknik imkanlarımız var. Şanlıurfa'mız için bu teknik imkanları kullanarak afet karşısında Şanlıurfa'yı daha güvenli hale getirecek adımları atıyoruz”.

Yıl sonunda da bütün derelerin ıslahı için yapılacak projeyi faaliyete geçireceklerini açıklayan Bakan Bozdağ, “Projeler bittiğinde derelerin tamamının ıslah edildiğini, Şanlıurfa için iyi bir sürecin başladığını hemşehrilerimiz görecektir” diye konuştu.

10 Ocak 2024'te tamamlanması planlanan onarım çalışmalarının öne çekilmesini isteyen Bakan Bozdağ’ın talebi üzerine, firma yetkilisi çalışmaların 29 Ekim'de tamamlanacağını söyledi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum