YÖKAK'tan Harran Üniversitesine "kurumsal akreditasyon belgesi";

YÖKAK'tan Harran Üniversitesine "kurumsal akreditasyon belgesi"

Harran Üniversitesi, YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı(KAP) kapsamında “Kalite Yönetim Sistemi” dahilinde yapılan değerlendirmelerden başarılı bir şekilde geçerek ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazandı....

Yüksek Öğretim Kalite Kurulunca (YÖKAK) belirlenen temel faaliyet alanlarında hedeflerine ulaşan Harran Üniversitesi, belirli temalarda tüm birimlerini kalite standartlarına getirmeyi başardı. Tüm birimlerinde kalite standartları gereğince iyileştirmeler yapan üniversite, kısa Kurumsal Akreditasyon Belgesi almayı başardı. Harran Üniversitesi iki yıl süre ile akredite edildi.

YÖKAK’ın değerlendirme programı uzaktan (online) ve yüz yüze saha ziyaretleri şeklinde çeşitli izleme ve değerlendirme süreçleri kapsamında gerçekleşti.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, “Kalite, yaşadığımız dünya düzeninde ve yüksek teknoloji çağında tüm kurumların gerekliliğidir. Biz de üniversite olarak yeni dünya düzeninde yer almak için kalite bilgi sistemimizi geliştirdik. Amacımız üniversitemizde yenilikçi, yüksek teknolojik ürünlerin, AR-GE faaliyetlerinin gelişmesini sağlamaktır. Çok sabır isteyen bir çalışmaydı. Değerli çalışma arkadaşlarımla kalite yönetim sistemi üzerine yapmış olduğumuz azimli, disiplinli ve kararlı çalışmalar sonucunda üniversite olarak başarılı olduk” açıklamasında bulundu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum