Urfa’da ailelerin kanal boyunda acı bekleyişi sürüyor;

Urfa’da ailelerin kanal boyunda acı bekleyişi sürüyor

Şanlıurfa’da farklı kazalarda sulama kanalında akıntıya kapılarak kaybolan 9 yaşındaki Aysun Çetin ile 16 yaşındaki Şevket Baykuş’u arama çalışması devam ederken, ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu 14 yaşındaki lise öğrencisi Mehmet Fırat Tunç için de ekipler çalışma başlattı. Arama çalışmalarının yetersiz olduğunu belirterek tepkilerini dile getiren aileler bir an olsun kanalın yanından ayrılmayarak gelecek iyi haberleri bekliyor....

Şanlıurfa’da farklı noktalarda araçların sulama kanalına düşmesiyle son yılların en acı hafta sonu yaşandı.

ANNE VE 4 ÇOCUĞUNDAN ACI HABER

Ulubağ Mahallesinde cumartesi akşamı meydana gelen kazada, akraba ziyaretinden dönen Hasan Çetin (38) yönetimindeki 31 B 7008 plakalı otomobil, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdı. Çetin’in hakimiyetini kaybettiği otomobil, sulama kanalına devrildi. Kazada Çetin kendi imkanlarıyla kurtulurken, anne ve 5 çocuğunun bulunduğu otomobil sulara gömüldü.

Olayın ardından bölgeye jandarma, dalgıç polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Gece geç saatlere kadar süren çalışmalarda dalgıç polisler otomobili vinçle sudan çıkardı. Araçta Müslüm (1), İbrahim (4), Ecem (5) ve Asmin Çetin'in (11) cansız bedenine ulaşılırken, anne Özlem Çetin’in sabaha saatlerinde 2 kilometre uzaklıkta cansız bedeni bulundu.

Akıntılı suda kaybolan 9 yaşındaki Aysun Çetin’nin arama çalışmaları ise devam ediyor.

BOZOVA’DA DA AYNI ACI

Hafta sonu yaşanan diğer acı olay ise Bozova ilçesinde meydana geldi.

Kerim Yılmaz'ın kullandığı ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu 27 AJV 744 plakalı otomobil, düğüne giderken Üçdirek Mahallesinde kontrolden çıkarak Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına uçtu.

Kerim Yılmaz’ın kendi imkanlarıyla yaralı kurtulduğu kazada, diğer 3 kişi suda akıntıya kapılarak kayboldu.

Bölgede arama yapan kurtarma ekipleri Nadide ile Gülcan Yılmaz'ın cansız bedenlerine ulaştı.

 Akıntıya kapılan Şevket Baykuş'u arama çalışmaları ise sürüyor.

KAYIP LİSE ÖĞRENCİSİ İÇİN DE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Şanlıurfa’da Zeytin Dalı Kampüsü Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Serhat Kurt ile Mehmet Fırat Tunç cuma günü okul çıkışından sonra evlerine bir daha dönmedi. Çocuklarından endişe eden aileler polise ihbarda bulundu.

Bölgedeki güvenlik kameralarını izleyen ekipler, Kurt ve Tunç ile görülen arkadaşlarının ifadesi alındı. Arkadaşlarının kanala düştüğünü ve korktukları için kimseye söylemediklerini belirten öğrencilerin ifadesi üzerine ekipler kanalın suyunu kesti.

Dalgıç polislerin kanaldaki aramasında Ahmet Serhat Kurt'un cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler, Kurt ile birlikte kayıp olan Mehmet Fırat Tunç’un da sulama kanalında olabileceği ihtimali üzerine çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

TUNÇ'UN AİLESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Kayıp öğrenci Mehmet Fırat Tunç'un yakınları arama çalışmalarının yapıldığı alanda beklemeye devam ediyor. Çalışmaların yetersizliğinden şikayetçi olan aile fertleri, alandaki görevlilerin aracına saldırdı. Tunç'un yakınları sakinleştirilirken, bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi

Ailelerin kanal boyundaki bekleyişleri sürüyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum