Binici: Öğretmenlere farklı ücretlendirme okullarda huzursuzluğu artırmıştır;

Binici: Öğretmenlere farklı ücretlendirme okullarda huzursuzluğu artırmıştır

Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici yaptığı açıklamada, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile öğretmenlere yönelik ayrımcı ve adaletsiz uygulamaların hayata geçirildiğini ve bunun da okullarda öğretmenler arasında huzursuzluğa yol açtığını savundu....

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Urfa Eşbaşkanı Mahmut Binici, 15 Ocak’ta yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) tepki gösterdği bir açıklama yayımladı.


Öğretmenler olarak ekonomik, sosyal ve özlük haklarına yönelik taleplerinin hükümet tarafından görmezden gelindiğini ileri süren Binici, “Siyasi iktidar ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin, çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) üzerinden eğitim emekçilerine yönelik ayrımcı ve adaletsiz uygulamaları hayata geçirmiştir” ifadelerini kullandı.

  

Binici ÖMK ile öğretmenlik mesleğine eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenlik mesleği de ‘uzman öğretmenlik’, ‘başöğretmenlik’ gibi yeni statüler üzerinden dâhil edildiğini savunarak, “aynı derece ve kademedeki öğretmenlere yönelik farklı ücretlendirme politikası sonucunda iş yerlerimizde huzursuzluk belirgin şekilde artmıştır” dedi.

 

ÖMK ile eğitim emekçilerinin ekonomik sorunlarına çözüm üretilmediğini, öğretmenler arasındaki ayrımcılık ve eşitsizliğin derinleştirildiği ve eşit işe eşit ücret ilkesinin ortadan kaldırıldığını ile süren Binici, ÖMK sonrasında, aynı işi yapan öğretmenler arasında ciddi ücret eşitsizliklerinin ortaya çıktığına işaret etti.

 

Eşbaşkan Binici, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Sınavı sonucunda 67 bin öğretmen ‘başöğretmen’, 517 bin öğretmen ‘uzman öğretmen’ unvanı aldığına değindi.  açıklamasında şunları kaydetti:

 

Sınava girmeyen ve on yıldan az kıdemi olan öğretmen sayısının  400 binin üzerinde olduğunu hatırlatan Binici, göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşının 12 bin 224 TL,   ‘başöğretmen’ maaşının ise 19 bin 500 TL olduğunu ve böyle bir  ücret farkının olmasının adaletli bir uygulama olmadığını vurguladı.


Binici 14 Mayıs seçimleri sonrasında oluşacak yeni hükümetten de öğretmenlerin maaşında iyileştirme ve eşitleme ile grev hakkına dair bazı taleplerini sıraladı.


BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum