Urfa’da bunaltıcı sıcaklıklar etkisini göstermeye başladı;

Urfa’da bunaltıcı sıcaklıklar etkisini göstermeye başladı

Hava sıcaklıklarının etkisini arttırarak göstermeye başladığı Şanlıurfa’da termometreler bugün 44 dereceye kadar çıktı. Sıcaklıktan korunmak isteyen vatandaşlar, serinlenmek için gölgelik alan ve parklara akın etti....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2023 Mart ayı için yayımladığı rapora göre, Şanlıurfa en sıcak il oldu. Urfa sıcaklıkları zaten dillere destan. Bilhassa yaz mevsimine günler kala Urfa sıcaklıkları bunaltacak seviyeye doğru yükselmeye başladı.

Sıcaklıkların etkisini arttırarak sürdürdüğü Urfa'da termometreler bugün 44 dereceyi gösterdi. Dolayısıyla baharın ilk ayları her ne kadar serin ve ara sıra yağmurlu geçse de, kentte sıcaklık artık kendisini büyük oranda hissettiriyor. Böylece Urfa bir nevi vatandaşların gölgeye muhtaç olduğu sezona girmiş oldu.

Bugün kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü ziyaret eden vatandaşlar çimlere oturmanın yasak olması nedeniyle gölgelik alanlar ve parklardaki oturaklarda dinlenirken, çocuklar da fırsat buldukça suya girmekten geri durmadılar.

Sıcaklığın başkenti konumunda olan Urfa'da, sokak hayvanları da en az insanlar kadar sıcaklıktan etkileniyor. Özellikle de kedi ve köpekler buldukları en ufak gölgelikten faydalanmaya çalıştılar.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum