Risale-i Nur Meşveret Cemaati’nden seçim açıklaması;

Risale-i Nur Meşveret Cemaati’nden seçim açıklaması

Risale-i Nur Meşveret Cemaati 19 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti’yi desteklemeye dair yaptıkları açıklamayla ilgili kendi tercihleri ile örtüşmeyen eksik ve yanlış haberlerin paylaşıldığını duyurdu....

Risale-i Nur Meşveret Cemaati 19 Mart’ta yaptıkları açıklama ile 14 Mayıs günü yapılacak cumhurbaşkanı ile milletvekili seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti’yi desteklediklerini bildirmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama daha yayımlayan cemaat, 19 Mart’ta yaptıkları açıklamada 14 Mayıs seçimlerine dair tercihleri ile örtüşmeyen ve kamuoyunu yanıltıcı eksik ve yanlış beyanların yer aldığı bazı haberlerin yapıldığını savundu.


Cemaatin açıklaması şöyle:

“TÜRKİYE KAMUOYUNA

Bugün (08.05.2023) bazı haber sitelerinde ve sosyal mecralarda Risale-i Nur talebelerinin 14 Mayıs 2023 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle ilgili olarak kararlarını verdiklerine dair bazı haberler çıkmıştır.  
 
Maalesef söz konusu haber metni ve görüntülerde Risale-i Nur Meşveret Cemaati’nin 19 Mart 2023 tarihinde Türkiye Kamuoyuna duyurduğu cemaatimizin 14 Mayıs seçimlerine dair tercihleri ile örtüşmeyen ve kamuoyunu yanıltıcı eksik ve yanlış beyanların yer aldığı görülmektedir. 
 
Ülke gündeminin yanlış ve eksik bilgilerle lüzumsuz biçimde meşgul edildiği bugünlerde Risale-i Nur Meşveret Cemaati’nin 19 Mart 2023 tarihli duyurusunu tekraren Türkiye Kamuoyunun nazar-ı dikkatine arz etmek ihtiyacı hasıl olmuştur. 
 
Saygılarımızla… 
 
Risale-i Nur Meşveret Cemaati Divan Heyeti”

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum