Urfa’da çiçekçilerde ‘Anneler Günü’ yoğunluğu başladı;

Urfa’da çiçekçilerde ‘Anneler Günü’ yoğunluğu başladı

Her yıl mayısın 2’nci pazar günü kutlanan Anneler Günü dolayısıyla Şanlıurfa’daki çiçekçilerde yoğunluk yaşanırken, çiçek türlerinden de en çok saksı ve gül tercih ediliyor....

Anneler Günü bu yıl 14 Mayıs’ta kutlanacak. Urfa’da çiçekçiler talebi karşılamak için şimdiden yoğun mesai harcıyor. Müşterilerine geniş ürün yelpazesinde çiçekler sunan çiçek satıcıları, Anneler Günü öncesi hazırlıklarını tamamlamış durumda. Anneler Günü’nde bu yıl en çok talep gösterilen ürün saksı çiçekleri ve gül.

AVCI: ANNELER GÜNÜ’NDE ÇİÇEKLERE EPEY TALEP VAR

Anneler Günü hazırlığına günler öncesinden başladıklarını ve tatlı bir telaş içerisinde olduklarını belirten çiçek toptancısı Abdurrezak Avcı, BİHA’ya, fiyatların uygun olduğunu söyledi.

 “Çiçek sektöründe fazla fiyat artış olmadı” diyen Avcı, şunları söyledi:

“Anneler Günü’nde çiçeklere epey bir talep var. Kırmızı gülün tanesini 20-25 liradan satıyoruz. Kasımpatı var, mesela demeti 40 lira, karanfil tanesi 10 lira. Fazla artış olmadı. En çok tercih saksı çiçekleri, buket, orkide, bu tarz çiçekler gidiyor. Fiyatları da değişiyor. Orkidenin fiyatları 350-400 lira arasında. Çiçek modelleri çok olduğu için, fiyatlar sabit değil.”

“ÇİÇEK PİYASASI DEPREM VE SELDEN EPEY ETKİLENDİ”

Kahramanmaraşlı depremlerden dolayı 14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaşayamadıklarını vurgulayan Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Çiçek piyasası deprem ve selden epey etkilendi. Zaten deprem günü 14 Şubat’a hazırlığımız vardı. Onu yaşayamadık. 14 Şubat gitti. Şimdiki hazırlığımız Anneler Günü için. Umutla bekliyoruz. Önceki senelere göre bu 14 Mayıs’ta durum aynı. Gittikçe çiçeklere daha çok talep oluyor. Geçen seneye göre Urfa’da çiçeklere daha çok talep var.”

ERTAŞ: FİYATLAR ORTA ŞEKERLİ

İl dışında da çiçek siparişi aldıklarını belirten çiçekçi dükkanı işleten Hüseyin Ertaş, “Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü nedeniyle yoğunluğumuz var. Fiyatlar orta şekerli diyebilirim. Çiçeğine göre değişiyor. Buketlerimiz var, saksılarımız var. Fiyat ortalamamız 150-200, 250-300 liraya kadar çıkıyor. Tek kırmızı gülümüzün süslemeli bir şekilde fiyatı 30 lira. Saksı da 150-250 lira arası değişiyor. En çok genelde buketler tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

GÜLLÜ: İNSANLAR EŞİNİ, ANNESİNİ MUTLU ETMEK AMAÇLI BURAYA GELİYOR

Yaşanan afetlerden dolayı insanların yorgun olduğunu vurgulayan çiçekçi Sedat Güllü, yine biraz yoğunluk yaşadıklarını kaydetti.

Güllü insanların annelerini, eşlerini mutlu etmek için geldiğini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlar eşini, annesini mutlu etmek amaçlı buraya geliyor ve cüzi bir miktarla, bütçesine uygun bir çiçek önerebiliyoruz. Veya bakımını yapabileceği saksı çiçeklerini önerebiliyoruz. Eşine alacaksa mesela, buket tarzına yönlendiriyoruz. İsteyen olursa teraryum, kaktüs süs ürünlerimiz bulunuyor. Ona göre, bakımına göre tavsiye ediyoruz. Fiyatlar makul miktarda. 14 Mayıs’ta çiçek alarak mutlu edebilirler annelerini.”

 

AVCI: EN ÇOK TERCİH EDİLEN SAKSI ÇİÇEKLERİ

Ekonomik krizden ve fiyatların yüksek olmasından ve seçim gününe denk gelmesinden dolayı  yoğunluğun geçen yıllara göre az olduğunu belirten çiçekçi Mehmet Emin Avcı ise şunları ifade etti:

“Biri Anneler Günü için bir buket ya da saksı almak istese, şu an en minimum fiyat 100 liradan başlıyor saksı kısmında. Buket kısmında da ortalama 150 liradan başlıyor fiyatlar. Güllerin dalı da 25 lira. Anneler Günü için en çok tercih edilen saksı kısmı. Buketler de tercih ediliyor, mevsimlik çiçekler de tercih ediliyor. Seçimden dolayı geçen seneki yoğunluğu beklemiyoruz. Çünkü herkes oyunu kullanıp evine gidecek.”

“DEPREMDEN DE ÖTÜRÜ ÇOK BÜYÜK ZARARIMIZ VAR”

“Bizim sektöre ne bir destek var ne başka bir şey var” diyen Avcı, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Depremden de ötürü çok büyük zararımız var. Biz kendimiz depremden dolayı yerimizi değiştirdik. Daha önceki yerimiz orta hasarlı olunca, tedbiren buraya taşındık. Bu sene Anneler Günü’nden ötürü yavaş yavaş yoğunluk var. Ama her geçen sene de sektörde çiçeklere talep düşüyor. Fiyatlardan dolayı. Şimdi en basit, bir buketin fiyatı 150 liradan başlıyor. Saksı da 100 liradan başlıyor ortalama olarak. En çok saksıya talep var. Saksı da şimdi 100 liradan başlayıp 650-700 liraya, 1000 liraya kadar fiyatlar yükseliyor”.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum