DSÖ şekersiz tatlandırıcı kullanma konusunda uyardı;

DSÖ şekersiz tatlandırıcı kullanma konusunda uyardı

DSÖ şekersiz tatlandırıcıların kullanımına yönelik yayımladığı bilgi kılavuzunda, kilo kontrolü veya bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili riskin azaltılması için şekersiz tatlandırıcıların kullanılmamasını önerdi....

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) şekersiz tatlandırıcıların kullanımı hakkında tavsiyeler içeren bir bilgi kılavuzu yayımladı.

Kılavuzda şeker içermeyen tatlandırıcılardan uzak durulmasını önerdi. Örgüt, bu tarz tatlandırıcıların yetişkinlerde veya çocuklarda vücut yağını azaltmada bir uzun vadeli olarak herhangi bir etkisi olmadığını belirtti.

Sadece önceden diyabeti olan kişiler hariç herkes için geçerli olurken, bahsedilen şekerli tatlandırıcılar tüm sentetik ve doğal olarak oluşan veya değiştirilmiş, besleyici olmayan tatlandırıcıları kapsamaktadır.

Kılavuzda ek olarak, şekersiz tatlandırıcıların uzun süre kullanılması halinde yetişkinlerde diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve ölüm riskinde artış gibi istenmeyen etkilere neden olabileceğini de kaydedildi.

Diş macunu, cilt kremi ve ilaçlar gibi şekersiz tatlandırıcı içeren kişisel bakım, hijyen ürünleri veya düşük kalorili şekerler kullanılmaması tavsiye edilen tatlandırıcılara dahil değil.

Şekersiz tatlandırıcıların besin değeri içeren diyet ürünleri olmadığına dikkat çeken DSÖ Beslenme ve Gıda Güvenliği Direktörü Francesco Branca da, şeker alımını azaltmak için meyve tüketilmesi hatırlatmasında bulundu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum