Sıcaklık onlara yaradı, vatandaş çareyi sineklik taktırmakta buldu;

Sıcaklık onlara yaradı, vatandaş çareyi sineklik taktırmakta buldu

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da daha mayıs ayındayken termometreler 30 derecenin üstüne çıkarken, kış mevsiminde ortalıkta gözükmeyen haşereler de kendini göstermeye başladı. Hayatı olumsuz etkileyen sinekler vatandaşı mutsuz ederken, sineklerin çoğalmasına bir tek sineklik imalatı yapan esnaf sevindi. Esnaf, şimdiden sinekliklere yoğun talep bulunduğunu ve imalata yetişmekte zorlandıklarını belirtti....

ŞANLIURFA -Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da sıcaklıklar daha mayıs ayındayken bunaltacak seviyeye ulaştı. Sıcaklıkların artmasıyla ortaya çıkan sinekler ise vatandaşı rahatsız ediyor. 

Geceleri vatandaşların uykularını kaçıran sineklere karşı belediyeler ilaçlama yaparak önlem almaya çalışıyor. Hayatı olumsuz etkileyen sinekler herkesi mutsuz ederken, kanatlı hayvanların çoğalmasına bir tek sineklik imalatı yapan esnaf seviniyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan aşağı sanayi bölgesinde sineklik imalatı yapan esnaf Muhittin Özdemir, yaz döneminde sineklik siparişlerinin arttığını ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

BİHA’ya konuşan Özdemir, özellikle kırsal kesimden yoğun sipariş aldıklarını ve imalata yetişmekte zorlandıklarını ifade etti.

ÖZDEMİR: SİNEKLERDEN KURTULMAK İSTEYEN BİZE GELİYOR

Bu yıl yağışın fazla olmasından dolayı sinek ve haşerelerinde arttığına dikkati çeken Özdemir, şunları söyledi:

“Bu yıl yağan yoğun yağışlar ve sonrasında sıcaklıkların başlamasıyla ortaya çıkan sinekler vatandaşları rahatsız ediyor. Sineklerden kurtulmak isteyen vatandaşlar bize geliyor. Bütün kırsal kesimlerde sineklik sezonu başladı. Sinekliklerin farklı renkleri ve modelleri elimizde mevcut. Açılıp kapanan, raylı ve sürmeli sineklikler yapıyoruz. Vatandaşların evlerinin pencere ölçülerinin standartlarına göre sineklik yapıyoruz.”

Özdemir, sineklik fiyatlarının ölçüsüne ve standartlarına göre değiştiğini belirterek, pencere için en ucuz sinekliğin 200, kapı için 500 liradan başladığı bilgisini verdi.

ALTUN: SİNEKLİĞE ARTIK MERKEZDEN DE ÇOK TALEP OLUYOR

Esnaf Eyyüp Altun ise sinekliğe eskiden sadece kırsal kesimlerden talep bulunurken son zamanlarda kent merkezinden de yoğun istek geldiğini dile getirdi.

“Sineklerden rahatsız olanlar bizlere geliyor, biz de kendileri sineklik veriyoruz” diyen Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zaten bugün hava 36 derece… Sineklik taktırmasa adam içeride yatamaz, mecbur sineklik taktırıyor. Eskiden kırsal kesimden yoğun talep olurdu, artık merkezden de çok talep oluyor. Karaköprü’de oturuyorum. Karaköprü diğer merkez ilçelere göre daha serindir. Ama ben orada bile sineklik takmışım. Her akşamda ilaçlama yapılıyor ama yine de fayda etmiyor”.

ÖZEL HABER / BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum