Şanlıurfa Teknokent’e yazılım AR-GE merkezi;

Şanlıurfa Teknokent’e yazılım AR-GE merkezi

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu, HAVELSAN Yazılım AR-GE Merkezi'nin üniversite bünyesindeki Şanlıurfa Teknokent’te çalışmalarına başladığını duyurdu....

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, göreve başladığı günden beri üniversite bünyesine kazandırdıklarıyla dikkat çekiyor.

Rektör Güllüoğlu, son olarak Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) Yazılım AR-GE Merkezi’nin Şanlıurfa’da çalışmalarına başladığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından “şehrime verdiğim en güzel haberlerden” diye paylaşımda bulunan Güllüoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yaptığımız görüşmeler sonucunda HAVELSAN Yazılım Ar-Ge Merkezi Şanlıurfa'mızda...

HAVELSAN Yazılım Ar-Ge Merkezi Şanlıurfa'mıza ve Teknokentimize çok yakıştı.

Savunma Sanayinin kalbi artık Şanlıurfa'da da atacak. Hayırlı olsun.”

2011’DE KURULDU

Şanlıurfa Teknokent; dar kapsamda Şanlıurfa ilinin, geniş kapsamda ise tüm GAP bölgesinin tarımsal potansiyelini daha etkin ve sürdürülebilir formata dönüştürebilmek amacıyla 2011 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kuruldu.

Türkiye’de bugüne kadar 40’tan fazla teknoloji geliştirme bölgesi kurulurken, Şanlıurfa Teknokent, aktif teknoloji geliştirme bölgeleri içinde “Tarım Ağırlıklı Teknokent” düşüncesi ile ön plana çıkıyor. 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum