Temmuz ayı asgari ücret zammının netlik kazandığı iddia edildi;

Temmuz ayı asgari ücret zammının netlik kazandığı iddia edildi

Temmuz ayında gündeme gelmesi beklenen asgari ücret zammıyla ilgili konuşulan oran ve rakamlar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Yapılacak asgari ücret zammının yüzde 50’nin olacağı değerlendirmesi yapılıyor....

28 Mayıs seçimlerinin ardından gözler bir kez daha ekonomi yönetimine çevrildi.

Geçtiğimiz yıl asgari ücrete iki kez zam gelmiş, temmuz ayında ise yeni rakam 8 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl için ise yüzde 50'nin üzerinde bir zam yapılması değerlendiriliyor.

Milyonlarca çalışan, 2023 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğini merak ederken, kulislerde yapılacak zam oranıyla ilgili yeni iddialar konuşulmaya başlandı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 50'nin üzerinde olabileceği ileri sürülüyor. Bu zam oranıyla yeni asgari ücret tutarının 13 bin 500 TL olması bekleniyor. Bu da çaşılanları şimdiden umutlandırmaya başladı.

İşçi sendikaları ve çalışanlar, milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari zam konusunda geçim koşullarının iyileştirilmesi adına daha yüksek ücret talep ediyor. Temmuz ayında gerçekleşecek zam, çalışanların maddi durumunu doğrudan etkileyecek önemli bir gelişme olacak.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum