Seçimin ikinci turunda sandık numaralarının değiştiği iddiası yalanlandı;

Seçimin ikinci turunda sandık numaralarının değiştiği iddiası yalanlandı

28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda sandık numaralarının değiştiği iddia edildi. Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada, ilgili iddiayı yalanlayarak seçim sandık numalarının değişmediğini duyurdu....

14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir aday yüzde 50’nin üzerinde oy alamamış ve seçim 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tura kalmıştı. Vatandaşların merakla beklediği 28 Mayıs cumhurbaşkanına yaklaşılırken, seçimle ilgili seçmenlerin oy kullanacağı sandık numalarının değiştiği iddia edildi.

Seçimin ikinci turu için seçmen bilgi kağıdının yeniden dağıtılmasına ilişkin kararın böyle bir iddiaya neden olduğu ileri sürülürken, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, ilgili iddianın gerçeği yansıtmadığıdoğru olmadığı, ikinci tur için sandık numalarının değişmediği belirtildi.

Seçmenler 14 Mayıs’ta hangi sandıkta oy kullanmaış ise, 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda da aynı sandıkta kullanacak.

Ayrıca 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde dağıtılan seçmen bilgi kağıtlarının üzerinde de, “28/05/2023 pazar günü ikinci oylamanın yapılması halinde de geçerlidir” yazıyordu.

Gündeme böyle bir iddianın düşmesinin nedeni ise, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimin ikinci turu için seçmen bilgi kağıtlarını yeniden dağıtılmaya ilişkin kararıydı.

YSK, bu kararı AK Parti Genel Merkezi adına YSK’da temsilci olan Recep Özel’in talebi üzerine verdi. Özel, YSK’den “seçmenlerin birinci turdan sonra bilgi kağıtlarını çöpe atması ve bazı okullarda seçmen bilgi kağıdını yanında getirmeyenlere zorluk çıkarılması” gibi sebeplerle seçmen kağıtlarının yeniden dağıtılması talebinde bulunmuştu. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum