Yapılandırmada başvuru süresi 30 Haziran'a çekiliyor;

Yapılandırmada başvuru süresi 30 Haziran'a çekiliyor

Kamu borç yapılandırmasında süre bir ay uzuyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran'a çekilecek. İlk taksit ödemeleri de buna bağlı olarak ötelenecek....

Başta vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında başvurular devam ediyor.

Yapılandırmada başvuru süresi 1 ay uzatılacak. Cumhurbaşkanının yapılandırma başvurularını bir ay uzatma yetkisi bulunuyor. Yetki çerçevesinde vergi ve prim borç yapılandırma başvuruları bir ay uzatılacak. Buna bağlı olarak ilk taksit ödemeleri de ötelenecek.

Başvuru süresi 31 Mayıs’ta sona eriyordu. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran'a çekilecek.

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödemeler ile ilk taksit ödemelerinin 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum